7ARTS WINERY

                              7ARTS WINERY 

 „Dorim să creăm vinuri autentice care să reflecte specificul regiunii și al anului de recoltă'', iată filosofia după care se ghidează crama 7ARTS WINERY, iar vorbele sunt dovedite prin fapte. 

   

      Originala cramă 7ARTS WINERY, situată în satul Breasta, județul Dolj, a fost înființată în anul 2009 de Suzana și Tiberiu Sandu, iar rădăcinile ei se întind astăzi pe 31 de  hectare.

     Povestea cramei a început în secolul al XIX-lea, aceasta fiind pe atunci o cramă ce aparținea boierului și omului politic Constantin Argetoianu.  Plantația a fost reînnoită în anul 2009, iar vechea cramă a fost renovată și echipată cu tehnologie de ultimă generație.

     Pentru crearea vinurilor autentice se folosesc exclusiv strugurii din recolta proprie, astfel având control asupra calității. Strugurii se culeg manual, în lădițe mici, iar pentru desciorchinare se folosește cea mai modernă tehnologie care permite extragerea boabelor întregi. Pentru o macerare de scurtă durată, se folosește presa cu gaz inert, iar în urma acestui proces, mustul ravac se scurge în cuvele de inox cu temperatura controlată, care se află la nivelul inferior al cramei. Pentru vinurile roșii se folosesc doar baricuri de stejar românesc.

     Podgoria se află pe Dealurile Olteniei, DOC Banu Maracine, iar rândurile de viţă de vie sunt dispuse de la Nord la Sud, beneficiind astfel de soare pe tot parcursul zilei. La obţinerea vinurilor de calitate superioară contribuie şi subsolul care e format din argile, marne şi nisipuri de vârstă levantină.

     Soiurile sunt distribuite pe cele 31 de hectare astfel: la baza dealului soiurile albe – Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, iar pe măsură ce panta creşte regăsim soiurile roșii – Syrah, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon, dispunerea ţinând cont de ,,preferinţele'' ficărui soi pentru a rezulta struguri ,,fericiţi'', de cea mai înaltă calitate.

     7ARTS Winery propune 4 asamblaje în ediții speciale:

     Duet Alb care este un vin alb născut din combinarea de Sauvignon Blanc și Fetească Albă.

     Duet Roșu,  produs din Cabernet Sauvignon și Syrah.

     Fantezie este un trio alcătuit din Feteasca Alba, Sauvignon Blanc şi Tămâioasă Românească.

     Şi Cvartet care este un asamblaj din Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră și Syrah.

     Ultimele două asamblaje se recomandă ca fiind alegerile perfecte pentru iubitorii de vinuri complexe, toate cele 4 asamblaje purtând semnătura unică a proprietarilor şi dedicaţia acestora.

     Pe lângă aceste asamblaje inedite, 7ARTS WINERY propune şi gusturi desăvârşite de roze-uri şi anume: incitantul Preludiu care răspândeşte o avalanşă de arome de căpşuni şi zmeură, iar eticheta cu cei doi îndrăgostiţi ilustrează atmosferă propice pentru a fi degustat; vinuri albe, vinuri echilibrate şi elegante ce aduc o adiere placută papilelor gustative şi vinuri roşii, gustul predominant de taninuri catifelate şi arome de fructe coapte îmbiind cu siguranţă degustătorul.

     Din experienţa pe care am avut-o la crama 7Arts Winery, cel mai mult m-a impresionat atenția la detalii de la culegerea strugurilor, la crearea vinului, până la ambalajul și eticheta originală şi încântătoare a sticlelor. Pentru imaginea lor au fost alese picturile artistei Angela Szabo, deoarece reflectă conținutul: fantezie, complexitate, culoare, expresivitate.

     Deşi create în stil modern, vinurile 7ARTS conservă specificul regiunii și al anului de recoltă, propunându-și să continue tradiția a peste 200 de ani de istorie viticolă la crama Breasta.

 


Postare mai veche Postare mai nouă