Aurelia Vișinescu - Domeniile Săhăteni

                                           

                                      Aurelia Vișinescu  - Domeniile Săhăteni 

 Am avut onoarea de a vedea cu ochii mei frumoasa cramă Aurelia Vişinescu - Domeniile Săhăteni care se află în satul Săhăteni, județul Buzău, la 7 km distanţă de orașul Mizil şi pot spune că am rămas cu un gust ,,dulce'' după această vizită. 

     

 

     Afacerea de familie ce a fost înființată în anul 2003 de Aurelia Vișinescu, alături de partenerul de business și vărul său Steve Cacenco care i-a oferit o încredere deplină româncei noastre, s-a lansat în centrul podgoriei Dealul Mare, deoarece aici beneficia de generozitatea și diversitatea locurilor, oferindu-i posibilitatea să-și îndeplinească scopul la care tindea, acela de a face vinuri de calitate.

     Domeniul este constituit din 82 de hectare ce se află în apropierea cramei, fiind dispuse la bază, la altitudinea de 125 de metri, soiurile albe - Pinot Noir, iar în vârf, la altitudinea de peste 450 de metri, soiurile roșii ce au o coacere mai târzie.

     Soiurile sunt atât autohtone (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și internaționale (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Merlot, Syrah, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon).

     Vinificator este tot Aurelia Vişinescu, că doar româncele sunt pricepute la toate, nu-i aşa?, aceasta creând 7 branduri de vin originale, fiecare cu povestea proprie.

     Nomad a fost creat când doamna Aurelia Vişinescu s-a întors dintr-o călătorie; reprezintă o experiență nouă, un stil modern de vin.

     Fiecare etichetă poartă numele soiului din care e produs vinul, după cum urmează: Fetească Albă, un vin generos și delicat cu arome fructate de lămâie și măr verde, Fetească Regală, mândru vin cu arome proaspete de flori de soc şi gust revigorant de grapefruit, Pinot Grigio - vin cu buchet de fructe tropicale și aromă revigorantă, Chardonnay ce conţine un buchet de arome fructate de mere verzi, pepene şi arome citrice, Sauvignon Blanc, având gust tropical și aromă proaspătă, fructată, Syrah Roze, un vin proaspăt cu aromă de zmeură, vișine și note de condimente, Pinot Noir, un vin delicat cu aromă de zmeură și violete și gust catifelat cu indicii de cireșe și căpșuni, Fetească Neagră, vin cu gust catifelat cu aromă de prune uscate și vișine, Merlot, ce deţine gust de fructe roșii coapte, cu arome de mure, vișine și coacăze coapte, Cabernet Sauvignon cu gust fructat cu arome de mure și ierburi aromate.

     Artisan a fost conceput și creat ca o dedicație soiurilor românești de pe Dealul Mare; sunt vinuri cu identitate, vinuri vii. Din gama Artisan, cu ajutorul soiurilor românești, au fost create vinurile: White Artisan care conţine arome parfumate de grapefruit și trandafir, cu gust echilibrat și fructat, Tămâioasă Românească Dry cu aromă intensă de flori de soc și gust exploziv cu arome intense de grapefruit roz, Tămâioasă Romanescă Sweet cu arome minunate de flori tropicale și gust delicios de miere, Fetească Neagră cu gust echilibrat de taninuri rotunde și nuanțe de vanilie cu arome de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară, Red Artisan având gust elegant și mătăsos de fructe roșii coapte și arome de tutun, condimente și vanilie. 

                                             

     Karakter reflectă pasiunea creatorului pentru natură, o legătură definită în timp. De această dată, gama este dedicată soiurilor internaționale. Aceste vinuri vorbesc despre armonia dintre soare, sol, strugure și credința vinificatorului.             Denumirile acestora sunt: Chardonnay  ce prezintă un buchet fructat cu ananas, banane, pepene galben și gust cu textură cremoasă și de lungă durată, Sauvignon Blanc ce arome puternice de guavă, fructul pasiunii, coacăze și gust bogat, mineral cu aciditate, Karakter Rose cu gust delicat, cremos, bogat în arome intense de zmeură și căpșuni şi  Cabernet Sauvignon cu gust catifelat de taninuri dulci cu arome de fructe negre și sugestii subtile de stejar.

     Anima este o gamă în ediție limitată și încorporează în vin sensibilitatea și pasiunea vinificatorului său. Gama e compusă din următoarele vinuri: Chardonnay cu gust cremos și bogat în arome intense de fructe tropicale, ananas și banană, Pinot Noir, aromele de cireșe și zmeură și gustul de taninuri coapte și stejar dau un vin ferm, Merlot, gustul prezintă note opulente de afine și intensitatea profundă a taninurilor catifelate conturate de o aciditate potrivită, Syrah ce răspândeşte arome de măsline și ierburi negre cu gust cremos și mineral, Cabernet Sauvignon cu gust bogat, catifelat, cu note de prune uscate, cafea, ciocolată și tutun, taninuri dulci și ferme, ceea ce oferă longevitate acestui vin, 3 Fețe Negre, buchet intens de fructe negre coapte cu nuanțe de vanilie și ciocolată, gust bogat de smochine și fructe sălbatice, Grand Reserve - vin cu buchet aromat de fructe negre, prune uscate și coacăze cu gust de fructe, catifelat şi note de marmeladă, caramel și ciocolată neagră.


Postare mai veche Postare mai nouă