CASA DE VINURI IORDACHE

                             

                             CASA DE VINURI IORDACHE

 

       Vinul... O pasiune. O artă. O credință. Un stil de viață.

     Casa de Vinuri Iordache şi-a început povestea în 2001, dintr-o dorință simplă de a salva o vie, transformându-se astfel într-o afacere, care a devenit productivă în timp, grație dedicării prin muncă a două generații ale familiei Iordache.

     Gheorghe Iordache, acum doar administrator al societății, s-a întors în orașul natal, la puțin timp după revoluție, pentru a-și împlini visul. A cumpărat vie, a consolidat și modernizat crama, asfel în 2001, Casa de Vinuri Iordache a scos primul vin. Treptat, după ani de muncă și investiții, au urmat vinuri din ce în ce mai bune.

Valentin Däniken Iordache a fost alături de tatăl sau încă din 2001, însă din 2006 se ocupă întru totul de vinul produs.

     Podgoriile Casei de Vinuri Iordache beneficiază de sol fertil și de clima de la Drăgășani  pentru 7 soiuri nobile de viţă de vie: Crâmpoșie Selecționată, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Pinot Gris, Tămâioasa Românească, Cabernet Sauvignon și Merlot.

    Casa de Vinuri Iordache urmează reguli străvechi de creștere a viței de vie, de recoltare a strugurilor și transformare a lor din must în vin, urmate de îmbuteliere, totul pentru gust, parfum și culoare desăvârșite.

     Astăzi, după 17 ani de vechime, pentru un gust și culoare perfectă, vinul se maturează în barrique-uri de stejar.

     Podgoria este veche de peste 2 secole și se întinde azi pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare.

     Pentru a vorbi despre vinuri voi face o clasificare a lor în: albe, roșii, roze; acestea poartă denumirea soiului de struguri din care sunt create.

     Vinurile albe sunt: Tămâioasă (un vin grațios ce îmbină în mod perfect mireasma florilor de soc, cu cea a mierii și a gutuii coapte; are un final plăcut, vanilat), Pinot Gris (are un buchet echilibrat ce trimite cu gândul la arome de caise, prune și lemn dulce, având finalul plăcut migdalat),  Sauvignon Blanc (este vin cu denumire de origine controlată, din struguri ce au fost culeși la maturitate deplină, este preponderent fructat, în care se pot identifica note de portocală, clementine și trandafir dulce), Crâmpoșie Selecționată (aromele distinse de flori de iasomie și urma discretă de ghiocei înfățișează conturul elegant al acestui vin).

     Vinurile roșii sunt vinuri rubinii, tipice soiului: Cabernet Sauvignon (un vin cu parfum intens, plin de personalitate, cu note de cireșe amare, smochine, acompaniate de note temperate cu arome de caramel, cafea și tabac) și Merlot (un vin fermecător ce îmbină note de coacăze, afine, cireșe amare cu note de ienupăr și cuișoare).

     Și nu în ultimul rând, două vinuri delicate, concepute pentru doamne și domnișoare, două tipuri de vinuri roze: Roze CVI (un vin dedicat femeilor, cu note de cireșe dulci, petale de trandafir și gutuie coaptă, lăsând un gust fructat-fresh) și Merlot Rusi Roze (un vin ce respectă o rețetă veche din vremea dacilor cu arome de gutui, petale de trandafir, cireșe dulci și note de flori de câmp, însușiri ce te duc cu gândul la Braghina, fata lui Burebista – simbolul femeii în Dacia).

 


Postare mai veche Postare mai nouă