CASA DE VINURI NEGRINI

 

                                            CASA DE VINURI NEGRINI

 

      Cuvinte potrivite despre vin: „Vinul este o ființă vie. Nu este creat doar din struguri, ci și din pasiune, dăruire, talent și răbdare.”

     Povestea Casei de Vinuri Negrini începe în anul 1990, când a fost cumpărată ca proprietate a generalului Teodrini, important personaj în istoria interbelică a României. Era și este unul din domeniile cunoscute în zonă, alături de cele ale lui Stirbey și Brătianu. Proprietatea cuprindea 10 hectare, dintre care doar 7 hectare plantate cu viţă de vie, iar restul cu o pădure urcată pe vârful unui deal. Înconjurate de podgorii, se află un conac și o cramă boutique, în satul Streminoasa, județul Vâlcea. S-a replantat via cu Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Negru de Drăgășani. Strugurii sunt aleși cu o atenție deosebita, cei mai copți și aromați, pentru a reda savoarea unui vin autentic românesc.

     Proprietarii Casei de Vinuri Negrini sunt Cristina Viorica Negrini Gheorghe și Niculae Ion. Vinificator este enologul Niculae Ion. Aceasta produce vinuri cu Denumire de Origine Controlată. Pentru oamenii din spatele cramei Negrini, vinul nu este doar o băutura, ci o fiinţă vie. Acesta se formeaza din strugurii ingrijiţi şi transformaţi cu ajutorul dăruirii, trudei, talentului şi pasiunii pentru viticultură.

     Povestea Casei de Vinuri Negrini s-a născut din pasiunea și dragostea pentru istorie și vin și se reflectă în vinurile produse azi. Aceasta poartă unul din prenumele fondatoarei sale, Cristina Viorica Negrini Gheorghe. Proprietatea a fost moștenire de la tatăl său, care era enolog și un mare pasionat al viticulturii. Povestea simbolului de pe eticheta sticlelor este și ea interesantă și romantică în același timp. Simbolul Negrini înfățișează o balerina ce reprezintă eleganţa, bunul gust dar și dragostea și pasiunea. A fost ales în cinstea predecesorului acestei Case, ca urmare a poveştii de dragoste dintre el și o balerina din Italia. Moștenitorii săi, în semn de considerație, i-au împlinit visul de a deține o podgorie, ce produce vinuri îmbuteliate sub eticheta balerinei. 

                                                   

     Casa Negrini oferă o gamă variată de vinuri obținute din struguri culeși de pe podgoriile Drăgășani: Fetească Regală (cu un miros floral-citric şi gust proaspăt, vioi), Merlot (având o culoare acaparatoare de rubiniu intens, încântă prin mirosul de fructe de pădure şi gustul corpulent şi echilibrat), Sauvignon Blanc (denumit si Petit Sauvignon, acest soi duce la formarea unor vinuri albe de calitate, superioare prin echilibrul si finetea lor; el ofera vinurilor o aciditate bunăşi o aromă unică şi placută) şi Fetească Regală (un cupaj excepţional de culoare galben-verzui, cu gust proaspăt-vioi şi miros floral-citric), Roze (gust proaspăt şi miros cu nuanţe de zmeură), Negru de Drăgășani (gust catifelat, învăluitor cu miros de fructe de pădure şi culoare de rubiniu intens), Cabernet Sauvignon (gust uşor agresiv, miros de coacăze negre şi culoare rubinie intensă). Prin aceste sortimente, Casa Negrini intenționează să reînvie tradiția și să readucă faima acestor vinuri alese.

     Aşadar, crama Negrini este o cramă mică, născută de curând, dar care creşte continuu şi stabil, vinurile din ultimii ani făcând-o cunoscută pe piaţa naţională.

     De la proprietatea cu amprentă istorică din podgoria Drăgășani, povestea ei este adusă până în zilele noastre și tradiția merge mai departe deoarece sunt vinuri facute din pasiune.


Postare mai veche Postare mai nouă