Casa de vinuri Stefănești

 

                                            CASA DE VINURI ȘTEFĂNEȘTI

 

     Vinurile Ștefănești amintesc cu drag de istoria acestor ținuturi, fiind produse cu patos și devotament de o echipa tânără de specialiști în enologie care au refăcut renumita viţă-de-vie de pe aceste plaiuri.

     Casa de Vinuri Ştefăneşti a fost înființată în anul 2010, fiind situată în Stefăneşti, județul Argeș, pe Dealurile Munteniei. Mai exact, au fost plantate 25 de hectare cu vii noi, pe platoul Marcea - cel mai înalt deal, din Podgoria Stefăneşti.

     Casa de Vinuri Ștefănești s-a făcut remarcată rapid atât în rândul producătorilor, cât și al degustătorilor de vinuri, cramă valorificând potențialul viticol din Argeș, de pe platoul Marcea, unde se află plantațiile și locul în care vinurile lor se nasc.

     Fiecare sticlă aduce cu sine bucuria reinventării tradiției vinificării și truda presărată cu pasiunea pentru un vin perfect, potrivit oricărei persoane, mese sau ocazii speciale.

     O generație tânără de viticultori și enologi, Smadu Cosmin, Silviu Procopiu, Eugen Procopiu, George Cojocaru, au pus bazele proiectului dorind să continue tradiția  în viticultură a zonei Stefănești.

     În anul 2013 au fost produse primele vinuri, pornind cu o cramă de mici dimensiuni. Ulterior a fost construită o nouă cramă modernă chiar în mijlocul plantației de pe dealul Marcea, în anul 2016.

     Ajunsă astăzi la o suprafață de 30 de hectare, pe podgoriile de la Stefănești se găsesc următoarele soiuri de struguri: Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Romanească, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rihn Riesling, Fetească Neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon.

     Vinurile se găsesc îmbuteliate cu denumirea a 3 branduri, inspirate din povești deosebite. Sumedru, Marcea, Truda Fanny.

                                     

     Marcea. Explozie, arome și culori!

     Acesta poartă numele dealului pe care se află podgoria, poartă amprenta caracteristică vinurilor produse din soiuri crescute în zona aflată la 413 metri altitudine: vinuri proaspete, pline de aciditate, arome și culoare. Sunt produse într-o cramă modernă, ce se află în mijlocul podgoriei, pe dealul Marcea. Este dotată cu tehnologii noi, independentă energetic, cu panouri solare, iar temeperatura din interiorul ei, cât și cea a vinului, este controlată prin pompe geotermale de mare adâncime.

     Vinurile din această gamă sunt: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rose şi Fetească Neagră.

     L’Attitude & Loungeitude. Vin. Lifestyle.

     Coordonatele geografice ale cramei apar pe etichetele acestor sticle, ce reprezintă o gamă modernă de vinuri. L’Attitude & Loungeitude – un joc frumos de cuvinte, care exprimă o stare, o atitudine.

     Gama propune  vinuri albe, lejere  în două variante: sec și demidulce. Are o prezentare ultramodernă, închidere cu dop de sticlă și inscripționare pe sticlă.

     Sunt vinuri tinerești, moderne,  ideale pentru club, terasă, plajă sau orice alt loc unde distracția ne insoțește.

     413 Marcea Reserve Vin. Terroir.

     Așa cum îi este numele, e o rezervă. Este expresia locului de naștere a acestor vinuri, expresie a tehnologiei moderne, împletită cu cea tradițională, pentru crearea vinurilor rezervă. Vinurile din această colecție sunt îmbuteliate în serii limitate, fiind vinuri corpolente, cu arome complexe. Marcea este special prin amplasarea sa, ceea ce oferă plantației un mod aparte de a se dezvolta și de a da vinuri diferite: expunere sudică, altitudine  mare, ceea ce oferă temperaturi mai scăzute și o coacere mai lentă a strugurilor, soluri reci și grele ce imprimă vinurilor o mineralitate și aciditate puternică.

     TRUDA FANNY Vin. Poveste.

     Această gamă a fost inspirată de la denumirea dată de Liviu Rebreanu celui mai bun vin din pivnițele sale.

     În cinstea soției sale, Fanny Rebreanu, romancierul selecta, îmbutelia și eticheta cele mai bune vinuri din crama sa cu eticheta Truda Fanny.

     Vinurile din această gamă sunt ediții limitate, asamblate din cele mai bune baricuri, în variantele alb și roșu.

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă