CRAMA BAUER

CRAMA BAUER

„Echilibrul, durabilitatea și înțelegerea legăturii cu natura sunt aspectele cele mai importante pentru noi. In felul acesta reusim sa reducem influența tehnicii la un minim rezonabil.”

Crama Bauer este situată în localitatea Drăgășani, județul Vâlcea, fondată în anul 2012, de soții Bauer. A fost concepută pentru a vinifica cantități mici de struguri, din soiuri rare, sau nedescoperite încă.

Oliver Bauer, trăiește în Romania din 2004, după ce a dobândit cunoștinte despre vin în țara sa natală, Germania, aici fiind enolog și pentru Crama Ştirbey.

Simbolul cramei este reprezentat simplu CB, de inițialele din denumirea acesteia - Crama Bauer.

Turismul viticol și degustările la cramă se pot face în orice anotimp. Via este bogată în soiuri tradiționale precum: Sauvignonasse, Sauvignon Blanc, Crâmpoșie Selecționată, Fetească Regală, Negru de Drăgășani, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot.

Alături de enologi excepționali, oameni primitori, vă puteți bucura și de frumusețile naturii și de vinuri cu personalitate.

În continuare, vă propun să descoperiți gama de vinuri a Cramei Bauer.

SAUVIGNONASSE 2018  („Sauvignon Vert”, respectiv „Friulano”) este un soi de struguri, neînțeles și subestimat în România, prezintă mai puțină aromă de fructe verzi sau tropicale, fiind mai picant, cu mai multe caracteristici minerale. Cheia echilibrului iese din combinația de vie veche, perioada recoltării și vinificația corectă. Rezultatul este un vin condimentat, mineral, de o complexitate fină și cu un bun potențial de învechire.

SAUVIGNON BLANC 2018

Sauvignon Blanc, soi care s-a adaptat la condițiile climatice datorită grijei și atenției speciale de care a beneficiat, și-a găsit o nouă casă la Drăgășani. Are un potențial de învechire de 2-3 ani.

 

 

CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ  2017/2018

De peste 2000 de ani există acest soi străvechi în regiune și de-a lungul timpului s-a adaptat la clima din zonă și dezvoltă azi struguri aromatici, oferind asfel o gamă largă de posibilități - de la spumant la vinuri dulci.

R.R. 2017

 Un vin din Riesling de Rin, soiul considerat „Regina” strugurilor albi de unii, într-adevăr cele mai scumpe vinuri albe fiind vinificate din acest soi. Pentru consum imediat este indicată aerarea, temperatura corectă fiind de 10-12 grade și servirea în pahare potrivite.

MERLOT 2016

Merlot oferă vinuri distinse, complexe, cu potențial extraordinar de învechire, fiind recoltat pe parcele alese și beneficiind de metode corespunzătoare de vinificație.

CABERNET SAUVIGNON 2016

Este un soi de struguri roșii foarte cunoscut în lume, ca și Merlot. S-a adaptat perfect la terroir-ul de la noi și la condițiile climatice, asfel că oferă vinuri distincte, elegante, cu personalitate proprie și potențial excelent de învechire.

BAUER O.R.A.N.G.E. 2016 struguri absolut sanatosi si perfect copti dintr-o plantatie de Sauvignonasse veche, de peste 40 ani – Via Rozopol.are o culoare aurie, strălucitoare, luminoasă și un buchet complex format din fructe galbene și exotice, fiind completat de arome apetisante de coajă de pâine proaspătă, fagure de miere și caramel. Se recomandă aerarea lui înainte de a fi consumat.

P.V. 2017

Petit Verdot este un soi foarte vechi și foarte rar, având un caracter distinct, aciditate ridicată, taninuri ferme şi arome orientate către condimente mai mult decât către fruct, fiind utilizat mai frecvent în cantități mici pentru cupajele de vinuri roșii. Este primul și singurul Petit Verdot din România, fiind foarte puține vinuri pure din acest soi, chiar și pe plan internaţional. Și asta pentru că este mai pretențios și mai dificil de îngrijit, coacerea fiind foarte târzie, îngreunează obținerea recoltei de struguri copți perfect (uneori trebuie renunțat total la recoltă într-un anumit an).

Caracter și autenticitate - sunt două valori în care cred proprietarii cramei, astfel că în  cultivarea și crearea vinurilor se străduiesc să adopte condiții optime  pentru vinuri distincte și convingătoare.

 

Sfat de final de la Oliver Bauer

„Așa cum am mai menționat, trebuie să investim mult mai mult din fondurile publice în educația și formarea competențelor oamenilor, în infrastructură folositoare și în serviciile de ospitalitate pentru a crește numărul de turiști români și străini.”

 

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă