Crama Ceptura

 

                                             CRAMA CEPTURA

 

          În inima podgoriilor din Dealu Mare, există locul unde natura este mai darnică, locul în care Pământul se bucură de soare mai mult cu 14 zile. Aici se află Crama Ceptura, în localitatea cu același nume, județul Prahova, construită în anul 2005 și care se întinde azi pe 180 de hectare.

Soiurile cultivate pe aceste meleaguri binecuvântate și roditoare sunt: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.

          Crama este echipată cu utilaje moderne ale producătorilor europeni de top, iar matuarea se face în butoaie de stejar, acțiune importantă pentru desăvârșirea calității vinului. Sistemul de îmbuteliere folosit este cel la rece deoarece permite păstrarea calității naturale a vinului, dar și gustul și aroma bobițelor proaspete plus substanțele nutritive benefice organismului.

          Din această cramă, vinurile ies cu următoarele denumiri de branduri inspcripţionate pe etichete:

          Cervus Magnus Monte - inspirat de noblețea cerbului, pentru că este vin nobil precum Cerbul – regele ținutului românesc - vinul acestei game este născut pe cele mai selecte podgorii ale Cramei Ceptura.

          Gama este compusă din vinuri albe Fetească Regală (vin  sec, cu personalitate, rotund, catifelat, se servește răcit), Sauvignon Blanc (vin cu aromă intensă de flori de iasomie și viță-de-vie, impresionează cu gust fructat și proaspăt), Chardonnay (este un vin echilibrat cu aromă fină de strugure, gust ușor acidulat și fructuos, specific soiului); vinuri roșii: Fetească Neagră (vin intens, clar, cu aromă de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară, dominat de un gust catifelat, cu taninuri moi), Merlot (prezintă aromă bogată de cireșe amare completată de un gust catifelat și consistent), Cabernet Savignon (vin cu intensitate colorată foarte mare, aromă de fructe negre de pădure și gust vegetal-ierbos), Syrah (gust amplu, catifelat, cu taninuri moi, dominat de arome de prune uscate, coacăze negre și scorțișoară) și un Roze, obținut din soiul Cabernet Sauvignon, cu arome de fructe roșii de pădure și gust delicat cu final lung.

          Astrum Cervi - vinurile din această gamă se obțin din soiuri de struguri cu însușiri tehnologice superioare. Aspectul vinurilor este limpede, cristalin și cu gust armonios, tipic podgoriei. Această gamă posedă două vinuri albe - Fetească Regală (vin ce prezintă gust catifelat cu aromă proaspătă de flori și mere verzi), Sauvignon Blanc (are aromă intensă de iasomie și gust fructat); două vinuri roșii  Fetească Neagră (gust catifelat cu aromă complexă de prune uscate, coacăze negre și scorţişoară) și un Roze (acest vin este o explozie de arome complexe de zmeură, coacăze și petale de trandafir alb).

          Cervus Cepturum - această gamă se obține din soiurile de viță-de-vie de mare productivitate, cultivate în zone special alese. Culoarea și gustul sunt armonioase, specifice zonei.  Vinurile albe ale acestei game sunt: Feteasca Regală (gustul fructat se armonizează plăcut cu aromele florale), Sauvignon-ul Blanc (gust echilibrat cu accente de fructe exotice și gust de tip floral cu note de grapefruit și lămâie), Feteasca Albă (note delicate de flori albe cu gust echilibrat și delicat), Muscatul Ottonel (arome tipice ale vinului dulce, parfumat, cu note de miere și nucă, gust catifelat cu final lung); vinuri roșii – Fetească Neagră (buchet intens compus din arome de condimente, migdale, coacăze negre, prune uscate și gust cu note fine de mure și vanilie), Cabernet Sauvignon (buchet compus din nuanțe de cedru, violete, tabac și gust picant cu note de fructe coapte, ciocolată, vanilie și stafide), Pinot Noir (vinul posedă aromă fructată de cireșe, căpșuni și prune coapte și gust cu textură catifelată) şi un Rose (vin obținut din soiul Merlot, are buchet atrăgător compus din arome de zmeură, portocale roșii și vanilie, iar gustul proaspăt și fructuos se remarcă prin final delicat).

          După cum se poate vedea, la Crama Ceptura chiar şi cel mai pretenţios iubitor al vinului va găsi ceva pe placul său, totul ţine doar să vrei.

 


Postare mai veche Postare mai nouă