CRAMA DAGON CLAN

CRAMA DAGON CLAN

Se situează în localitățile Ceptura și Rlati, zone apreciate de peste 600 de ani pentru calitatea vinurilor produse acolo. Strugurii beneficiază de condiții heliotermice favorabile cu o medie de 2146 de ore cu soare pe an.

Povestea Dagon Clana început în anul 2014 și a fost creată de Mihnea Vasilache (proprietar) și trei vinificatori:Mark Haisma, Mihai Rățulea, Ion Sebastian.

„Respectul pentru strugure și vin și căutarea eleganței și purității în expresia vinului, sunt resorturile care trebuie săîmpingă spre perfecțiune un vinificator.”
este crezul lui Mark Haisma

Suprafața podgoriei este relativ mică, aproximativ 7 hectare, astfel că echipa lucrează la două proiecte distincte: un segment de vinuri de tip Negociant (strugurii fiind cumpărați de la producători locali cu care există o strânsă colaborare pentru asigurarea calității acestora) și un segment de vinuri Estate (din struguri de pe podgoria Dagon, de pe Valea Nucetului).

Strugurii sunt selectați din parcele de vii bătrâne care nu au fost supuse tratamentelor chimice. Echipamentele care ajută la realizarea vinurilor sunt din materiale de cea mai bună calitate.

Mai apoi, vinurile sunt îmbuteliate și etichetate sunt denumirea a diferite branduri: Clar, Har, Jar, Cleștar, Jar SR, Estate Sandridge.

Clar 2014/2015 creat din struguri din soiul Fetească Albă și Sauvignon Blanc, cu strălucire  aurie-smarald și parfum de soc și flori de câmp, cu textură mătăsoasă și gust complex de fructe albe, miere și ierburi.

Har 2014/2015 realizat din soiurile Shiraz și Cabernet Sauvignon este un vin apetisant ce prezinta o culoare roz somon, și miros intens de fructe roșii.

Jar 2014 a fost creat din strugurii de Fetească Neagră și Pinot Noir, culeși manual și maturați în baricuri de stejar românesc; vinul transmite arome intense de vișine și fructe de pădure.

Cleștar 2015 este un cupaj din Fetească Albă și Fetească Regală ce a dat un vin cu gust corpolent, bogat și în același timp proaspăt, conține arome exotice de condimente orientale.

Jar SR 2016 un asamblaj de excepție din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră ce au dat un vin cu gust puternic de fructe roșii și intens parfumat.

Estate Sandridge 2016 vin din struguri de Fetească Neagră ce au beneficiat de sol nisipos, degajă arome de fructe negre, prune și condimente orientale.

Aceste vinuri se găsesc atât la noi în țară, cât și internațional (Germania, Marea Britanie, Canada).

Tot pe domeniul cramei se află un magazin, un restaurant unde vinurile pot fi degustate dar și un hotel ce propune camere de cazare, amenajate în stil rustic, evident.

 


Postare mai veche Postare mai nouă