Crama Darie

Crama Darie

 Crama Darie a fost înființată în 2009, cu o pasiune pentru vinuri excepționale pe un sol de calcar pe malul Dunării, în apropierea orașului Hârșova, unde veți găsi celebrul Darie si plantația de viță de vie.

Este o afacere de familie, care a început din respect pentru o mie de ani de tradiție și care au reușit să păstreze la fiecare sticlă de vin produs. Atenția la detalii, de la producție până la îmbuteliere, poate fi văzut din prima clipă în care veți vedea o sticlă de vin Dariebrand. Eticheta, ambalajul, reprezintă o introducere la o poveste de vis care merită să fie savurat până la ultima picătură.

La crama Darie a început cu o plantație de 22 ha de nobilă viță-de-vie, timp de peste 7 ha au fost cultivate, ajungând la un total de 29 ha. Acest loc este paradisul orice iubitor de vin. Și, din fericire, această oază pot fi găsite la Crama Darie.În 2013, au produs primul lot de propriile vinuri, ceea ce a însemnat o muncă foarte grea de 6 ani. Cultivarea delicioase soiuri de struguri, care pot fi transformate în vinuri excepționale, necesită o mulțime de răbdare, îndemânare și pasiune pentru tot ce înseamnă arta de vinificație. Scopul principal al Cramei Darie este de a face  vinurile speciale  din struguri cultivati și atent îngrijiți. Avantajul de localizare nu poate fi ignorat: acolo sunt terenuri fertile care beneficiază de o poziție geografică privilegiată.Dobrogea este bine cunoscut pe plan internațional pentru calitatea vinurilor și favorabile solului pentru vița de vie. Crama în prezent bucurându-se de toate binecuvântările de acest domeniu, și argilă cu nisip pământ scăldat de razele de Dobrogea soare (unic în România)hrănește vinificatie de plantații. Nu numai asta, dar viața de la Crama Darie are pe partea sa atât la Marea Neagră și Dunăre temperatura perecta pentru cresterea vitei de vie.

. Este o zonă cu temperaturi generoase, cu precipitații reduse, care oferă vinuri cu un caracter special.Complexul de vinificație: procesul începe cu alegerea de struguri. De mult se pune accentul pe conservarea naturii, a culturii, fără intervenții chimice. Rezultatul dorit este un produs de înaltă calitate, care surprinde din prima clipă după ce a fost turnat în pahar. Vinuri Premium de la Crama Darie cresc printr-o serie de bine gandit etape și bucuranduse de o mulțime de atenție și profesionalism înainte de a fi îmbuteliat.

La Crama Darie sunt realizate cantități limitate de fiecare soi de vin. Această tehnică este aplicată pentru a obține un vin sub un control  oarte riguroas Crama Darie își propune să caute excelenta de a produce vinuri memorabile care ies în evidență.În prezent, următoarele soiuri de vin sunt produse la Crama Darie: Chardonnay,  Fetească Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot și Roze, care este o combinație de trei soiuri negre menționate.

Vinurile calitative infaptuite in cadrul cramei Darie se impart in doua game: Gamele Strabun si Gamele Capidava, acestea continand atat vinuri rosii, cat si vinuri albe. Ambele au fost nascute din setea de neoprit a oamenilor pasionati de vin si viticultura. Trimitand la numele sau, vinurile din gama Strabun sunt prezentate impreuna cu artefacte stravechi, ale culturii milenare Hamangia. Aceasta reprezinta leaganul civilizatiei europene, siturile gasindu-se la o distanta de numai cativa km fata de locul unde se afla crama.

            Din Gama Strabun fac parte vinurile Merlot, Feteasca Neagra, Roze si Chardonnay. Gama Capidava este formata din cinci vinuri: Roze, Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra.

            Proprietarul a avut intotdeauna dorinta de a crea un vin extraordinar si unic, format din struguri plantati si ingrijiti cum se cuvine. Crama sa isi propune sa faca si sa ofere doar vinuri de cea mai buna calitate si cu o varietate destul de mare,pentru a multumi fiecare client ce le va intra pe usa.

 

 

  


Postare mai veche Postare mai nouă