CRAMA DEALUL DORULUI

 

                                             CRAMA DEALUL DORULUI

                                     - D.O.C. - C.M.D. „Banat – Silagiu''-

 

          O poveste in mijlocul naturii… o crama aflata exact in centrul podgoriei, pentru a fi conectata cu aceasta si a prelua din magia strugurilor si a soarelui. Impletirea naturii cu traditionalul si tehnologiile moderne de productie este elementul special ce conduce la obtinerea unor vinuri net superioare din punct de vedere calitativ. Astfel, filosofia ce sta la baza acesteia este una simpla, in care via are suflet, iar vinul calitate.  

          Podgoria Dealul Dorului are o suprafata de 16 hectare si se afla intr-o regiune viticola a Banatului, specializata pe vinuri rosii. Este interesant de precizat faptul ca vorbim despre o casa de vinuri tinere, infiintata in 2011 dar care este mostenitoarea de facto si de jure a viticulturii din zona Buzias-Silagiu.

          Dincolo de faptul ca este o crama tanara, calitatea vinurilor de aici este confirmata de numeroasele medalii de aur si argint pe care le-a castigat la diferite competitii nationale si internationale, lucru ce o transforma intr-o crama unde excelenta nu doar conteaza, ci este si dovedita. Printre acestea se numara Medalia de Aur castigata de Rieslingul Italian la Concursul International de Vinuri de la Bucuresti (IWCB), in anul 2015 si Medalia de Argint obtinuta de Muscat Ottonelul 2014 la editia din anul 2016 (dupa ce, cu un an inainte, obtinuse doua Medalii de Argint – la Chisinau Wines & Spirits si la Vinofest Vrsac). Cu un an mai devreme, crama a obtinut un alt succes cu care fondatorul se mandreste – o Medalie de Aur la Vinvest 2014 pentru Cabernet Sauvignon-ul din recolta anului 2013. Nu in ultimul rand, in anul 2015, la Vinofest Varset (Vrsac), in Serbia, rose-ul a obtinut o Medalie de Bronz.

          Excelenta este datorata si imbinarii traditionalului cu dotari moderne, vase noi realizate din inox si stejar, instalatii de rece si cald, si doua compartimente: unul la suprafata, pentru prelucrare si unul ingropat, pentru pastrare si invechire. Astfel, traditia, seriozitatea si o noua filosofie conduc spre scopul bine statuat al proprietarului, dl. Doru Husarciuc: obtinerea vinurilor de cea mai inalta calitate.

          Podgoria cuprinde soiurile Muscat Ottonel, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon, Merlot si Burgund Mare. Vinurile create sunt impartite in trei game – Gama Share, Gama Rokova si Gama Diverta. Ele pot fi regasite in magazinul propriu din Timisoara.

          Pe langa excelenta, vinurile de la Crama Dealul Dorului sunt produse dupa urmatorul principiu: “Vinul bun inveseleste inima omului”. Asa ca, atunci cand va este dor de un vin bun si de un zambet sincer, puteti merge sa cunoasteti povestea acestei crame si sa degustati vinuri ce va vor face inima sa zburde. Turismul viticol este incurajat in zona, asa ca aveti posibilitatea sa mergeti cu un grup de prieteni, alegand pachete speciale de degustare, ce sunt completate de gustari concepute in asa fel incat vinurile sa fie puse in valoare, iar experienta dumneavoastra sa fie una de neuitat.


Postare mai veche Postare mai nouă