Crama Familia Petru

 

                                             Crama Familia Petru

 

            Ce poate fi mai frumos decat o afacere in familie? Mereu am crezut ca o astfel de idee duce la o anume apropiere. In plus, avand un lucru pe care il poti imparti cu ceilalti membri ai familiei, formezi o altfel de legatura, una mult mai stransa. Astfel, vinurile obtinute in crama familiei Petru ies in evidenta nu numai prin gustul lor sublim, ci si prin povestea lor speciala.

            Ajungem la Tarnaveni dupa-amiaza. Bucurosi si curiosi, iesim din masina si imediat suntem intampinati de domnul Catalin Petru. Acesta ne primeste cu bratele deschise pe domeniul sau. Inca de la prima conversatie telefonica, mi-am dat seama ca este un om primitor, vesel si binedispus, dornic sa cunoasca cat mai multa lume si sa le alinte simturile cu vinurile rafinate.

            Desi afacerea a fost oficializata abia in anul 2013, familia Petru se ocupa de mai mult timp de fabricarea vinului. Domnul Catalin ne povesteste cum aceasta pasiune pentru vin se transmite de generatii intregi. Mai intai strabunicul sau, Trifon, a fost pasionat de vinificatie, fara a sti insa ca pune, de fapt, bazele unei viitoare afaceri de succes. Peste ani, bunicul Ioan si tatal Oliviu impartasesc si ei aceeasi pasiune de vinificatori. Lui Catalin ii place sa spuna ca toti sunt inruditi cu vita-de-vie, de aici si pasiunea pentru aceasta ramura de afaceri. Asadar, de asteptat era si ca el sa devina vinificator, ducand mai departe traditia.

            Astfel, pasiunea pentru bauturile fine se transmite din generatie in generatie, ceea ce face ca proprietarii sa fie si mai dedicati afacerii lor. Micului nostru grup se alatura si domnul Oliviu si doamna Stela, incantandu-ne cu prezenta lor. Toti membrii familiei Petru vorbesc despre afacerea lor cu aceeasi pasiune in glas. Dornici sa ne dezvaluie secretele lor, ei ne povestesc despre munca din spatele afacerii de succes, de la primele bobite de struguri, pana la sticlele cu licoare magica distribuite in toata tara.

            Traditionala, dar si moderna in acelasi timp, modesta familie Petru ne prezinta in continuare cele mai cautate vinuri ale lor. Incepem cu Trifon 2013; numele vine de la bunicul lui Oliviu. In memoria lui, urmasii ii dedica acest vin de o culoare superba, aurie, ,,din salba fetelor de imparat”. Ne cucereste pe loc, chiar si numai auzind povestea din spatele numelui, iar gustul nu ne dezamageste nici el.

            Pinot Noir este urmatorul pe lista noastra. Si, asemenea descrierii de pe eticheta, odata inceput, ,,ii ramane amintirea”. La un pahar de vorba, nu numai de vin, aflam de acest vin primavaratic, mult apreciat pretutindeni.

            Un alt vin pe care am fi vrut sa il incercam, insa nu mai exista in stoc, este Kerner.  Proprietarii ne-au spus ca Trifon si Kerner 2013, cu un numar limitat de sticle produse, nu se mai gasesc pe nici un stoc. Asta inseamna ca multi iubitori de vinuri fine au fost incantati de aceste feluri de bautura.

            Ceea ce a inceput ca o vizita la crama pentru a degusta cateva vinuri, s-a transformat intr-o dupa-amiaza foarte placuta, petrecuta alaturi de oameni calzi si ospitalieri. Astfel, am aflat ca nu conteaza productia de sticle de vin, nici locul pe care te situezi in topul producatorilor, ci pasiunea. Aceasta afacere este un proiect plin de succes al unei familii mici pe care ii uneste o pasiune mare pentru vinuri fine!       

          De menționat că sunt vinuri certificate DOC!


Postare mai veche Postare mai nouă