CRAMA FERMA MĂGURENI

CRAMA FERMA MĂGURENI

ÎncomunaGusoieni, județul Vâlcea, peDealurileOlteniei, Ferma Măgurenicultivă o suprafață de aproximativ 20 de hectare de viță de vie, șiproducevinuricuDenumire de Origine Controlată – podgoriaDrăgășani. Soiurilecultivatesuntatâtde originenaționalăcâtșiinternațională: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, TămâioasăRomânească, CrâmpoșieSelecționată, Negru de Drăgășani, Cabernet Sauvignon. Productia anuala de vin este de 80.000 L de vin pe an.

Ferma Măgurenipracticăagriculturaecologicăfiindcertificată de către ECOINSPECT S.R.L., primulorganismromânescpentruevaluareaconformitățiiproduselorecologicedinRomânia.

Pentruobținereastrugurilorgustoși, sănătoșiși de cea mai buna calitate, se folosescdoarîngrășămintenaturale, fărăfertilizatorichimici, pesticide, inscticidesaufungicidesistemicedeoareceviticulturaecologicăînseamnă respect șidragostefaţă de pământ, faţă de vie șifaţă de semeni.

Ferma Măgureniproduce vin dinanul 2009subdenumirea de Lacrimi de Lună.

De ceaceastădenumire? Deoarecerespectă un calendarînfuncție de fazeleluniiînceea ce priveșteîntreținerea, recoltareașivinificareastrugurilor.Principiulconstândînlegăturadintre plante și astre. Agricultoriiau observatîntrecut, cu mii de aniînurmă, căsevaplantelor este influențată de fazelelunii la fel ca mărileșioaceanele la flux și reflux.

Vinul bun se face încădin vie. Ca săfaci un vin bun, trebuiesă ai struguribuni, bine copți, să fie recoltațiîncondiții de calitateșisăîivinificicugrijă.

 

 

 

Am descoperit aici o cramă cu tradiție și poveste. O poveste frumoasă care în compania unui pahar de vin îndeamnă la visare.

În încheiere, redau povestea metaforică care îmbină simbolistica etichetei și a titlului:

„Povestea mea începe cu o prințesă de o frumusețe neasemuită, iradiantă, selenară. Lumina pe care o împrăștie e blândă, mângâietoare ca a lunii pline de vară. Vestea despre frumusețea ei ajunge și la marele împărat, care este curios s-o cunoască. împăratul o vede și se îndrăgostește pe loc de ea. Bolnav de iubire, împăratul își dă seama de unicitatea ei, dar și de diferența tragică dintre cele două lumi cărora aparțin. Farmecul său romantic, tristețea apăsătoare, intimitatea grațioasă, noblețea lirică a poveștii de iubire o cucerește pe prințesă. El reușește să ajungă la inima ei și prințesa îi răspunde cu prietenie și tandrețe. Dragostea lor s-a transformat într-o iubire pură, nemărginită, neînțeleasă.

Prințesa Lunii știe că nu vor putea fi niciodată împreună, căci aparțin unor lumi diferite și înțelege că este timpul să se întoarcă acasă. Împăratul își dăruise însă inima și cuprins de tristețe se cufunda încet în infinitul nopților, stingandu-se de dor și suferință.

Nu știu ce s-a întâmplat cu prințesa și împăratul, dar de atunci… cad lacrimi de lună, cad precum ploaia… dând vinului o savoare și aromă deosebită. Povestea nu s-a terminat, continuă încă și vă aștept pe voi să o spuneți mai departe…”

 

 


    

 


Postare mai veche Postare mai nouă