CRAMA FRANCU

CRAMA FRANCU

 

Se spune că o sticlă de vin de calitate conține mai multă filozofie decât orice altă carte din lume. Vinurile Frâncu au multe de spus celor care sunt curioși să le descopere. Deși relativ nouă pe piață, Vinăria Frâncu reușește să surprindă cu vinurile bogate, aromate, care au tradiții de sute de ani în urmă.

Această podgorie tânără, care a fost fondată în 2006, este situată într-o fermecătoare așezare dobrogeană. Este vorba despre Adamclisi, o zonă care menține viețile tradiționale și influențele turcești sunt încă resimțite („Adamclisi” provine din limba turcă și se traduce prin „biserica omului”). Totuși, Adamclisi are mai multe surprize de împărtășit cu vizitatorii săi: este o așezare cu o încărcătură arheologică puternică din epoca romană. Monumentul triumfal Tropaeum Traiani, construit de împăratul Traian în anul 109, poate fi vizitat în Adamclisi (lângă FrâncuWinery).

La mai puțin de 2 km de acest impunător monument se află ruinele cetății cu același nume, construită și de împăratul Traian. Cu alte cuvinte, în Adamclisi, puteți descoperi atât un monument impresionant care ne umple de curiozitate și fascinație, cât și vinuri de calitate, care sunt cu adevărat memorabile.

Întreaga experiență poate deveni o călătorie în trecutul îndepărtat al României, lăsându-vă ghidat de aromele vinului de la Vinăria Frâncu.

FrâncuWinery a fost proiectat pentru a transforma întreaga producție de struguri (130 ha) în vinuri excelent împrumutate. Este un obiectiv ambițios, dar nu imposibil de realizat, mai ales din această podgorie. Construcția este nouă, modernă și are multe facilități, cum ar fi: sala de producție proprie, o zonă specială pentru îmbătrânirea vinului, o zonă pentru îmbuteliere, laboratorul, precum și o zonă pentru degustarea vinului.

Strugurii de la podgoria Frâncu sunt culese cu mare grijă și atenție. Fiecare fasole este verificată separat, urmată de înmugurire până la spălare. Până la rezultatul final al vinurilor mult așteptate, este urmată o tehnică meticuloasă de prelucrare a strugurilor. Fermentarea mustului de struguri trebuie să mențină un nivel optim și, în acest fel, este implementată o supraveghere controlată. Pentru îmbătrânire, FrâncuWinery are 1200 de barili de stejar ars, cu o ardere de nivel mediu. Aceste butoaie sunt păstrate în pivniță, într-un loc răcoros, pentru a menține umiditatea și o temperatură adecvată


Întrucât zona Dobrogei este binecuvântată de multe zile călduroase, la Wâncărie Frâncu, producerea vinurilor roșii a fost o opțiune de la început, cu o paletă completă de arome. Pasionații de vin alb nu vor fi dezamăgiți, deoarece vor găsi câteva vinuri albe semi-aromate. Diverse soiuri de struguri sunt cultivate la Vinăria Frâncu, cu accent pe Cabernet Sauvignon, Syrah, Feteasca Neagră, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Un alt aspect demn de menționat este faptul că podgoria de la Frâncu Winery este ecologică, folosind doar tratamente agregate de către organismele de certificare ecologică

 

 

Gama de Vinuri: Vin Patrician, Symposion, 10(zece), Bob cu Bob


Postare mai veche Postare mai nouă