Crama Gramafon

 

GRAMOFON WINE

Vinul și locul ăsta spun o poveste...

Pornită parcă dintotdeauna dar de nicăieriPeste toate, și, de pretutindeni

Plantațiile de viță de vie GRAMOFON WINE se află în apropierea orașului Urlați. În vecinătatea sa se află Conacul Bellu, cel mai frumos conac din secolul al XIX-lea, ce a aparținut celebrului colecționar de artă Alexandru Bellu. Se află în județul Prahova, sat Mocești, acesta fiind fosta moșie a lui Mihai Viteazu.

Marcel Pascu s-a născut în Prahova, într-o familie de oameni harnici, și a plecat de acasă la 10 ani să cucerească lumea prin muzică, fiind un mare iubitor al muzicii.

Însă, s-a întors acasă, unde s-a identificiat cel mai mult. Aici a inclus un element muzical (aparatul de tip gramofon) în crearea unui brand de vin cu rezonanță puternică, astfel nascandu-se GRAMOFON WINE.

Cultivatorii sunt autori, artizani, artiști. – B. Pivot

Podgoria de viță de vie este tânără, se întinde pe o suprafață de 25 de hectare, a fost plantată în anul 2009 și este formată dintr-o diversitate de soiuri atent alese în concordanță cu cerințele climatice, ale solului și ale zonei. Soiurile cultivate sunt: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Merlot, Fetească Neagră. Recoltarea se face manual, în coșuri, apoi urmând selecția celor mai bune boabe de pe ciorchin.

Crama a apărut mai târziu, în anul 2015 și este situată în aceeași localitate. Aici sunt produse vinuri în 2 game: Virtuoz Fetească Regală (vin proaspăt și răcoros cu arome fructate, florale și citrice), Chardonnay (vin sec cu arome florale și de fructe verzi), Muscat Ottonel (vin demisec, cu arome bogate dar și răcoritor în același timp), Sauvignon Blanc (vin sec cu arome de citrice, și note minerale), Roze (un vin cuvée cu o bogată explozie de arome fructate și florale cu gust de aciditate medie și bine integrată), Merlot (vin echilibrat cu arome dulci-amărui de vișine, fructe roșii de pădure și senzație de prospețime), Sauvignon Blanc 2015 (vin sec cu aromă suavă și proaspătă de flori de viță de vie și gust definit de o aciditate echilibrată și persistentă), Roze-Merlot 2015 (vin sec, cu o culoare elegantă, roz și gust cu aciditate fină, bine echilibrată), Fetească Regală 2015 (vin sec cu aromă de pepene galben și flori de câmp). Gramofon WineFetească Neagră (vin demisec, ce se remarcă printr-o explozie de arome de fructe de pădure completate de arome de fructe uscate, vanilie și caramel).

Viziunea acestui brand este de a transmite muzica vinului, nefiind întâmplătoare alegerea unui gramofon și imprimarea lui pe etichetă. 

 


Postare mai veche Postare mai nouă