CRAMA HAMANGIA

CRAMA HAMANGIA

Se spune că pentru a realiza lucruri cu adevărat extraordinare, trebuie să lucrați cu pasiune și devotament complet. Unii artiști susțin că, în fiecare tablou creat, au sacrificat o mică parte din sufletul lor. Același principiu poate fi aplicat și în producția de vin. Pentru ca un vin să fie cu adevărat perfect, este nevoie de mult profesionalism, răbdare și, desigur, pasiune pentru tot ceea ce înseamnă procesul de cultivare a viței de vie.

Din fericire, la vinăria Hamangia, dragostea pentru vinurile excelente este motorul care pune în mișcare fiecare proces de vinificație. Vinăria Hamangia este situată în comuna Baia (numită anterior Hamangia), pe versantul cupolei care privește spre nord, pârâul Hamangia aparținând complexului lagunar Razim-Sinoe. Această zonă se bucură de o bogată și plină de legendă, mai ales în ceea ce privește activitățile viticole. Marii înțelepți ai Greciei Antice credeau că Dionisos, zeul vinului, era una dintre cele mai venerate zeități din aceste țări.

Prin urmare, această țară a fost considerată foarte fertilă de către greci și ideală pentru obținerea vinului lipsit de conținut și aromat de care își dorește orice enolog. Nimeni nu poate spune cu siguranță că Hamangia este locul de naștere al zeului vinului, dar este sigur că solul Vinăriei Hamangia este favorabil pentru cultivarea viilor și pentru a se bucura de un climat cald și însorit.

Crama Hamangia are o podgorie care se întinde pe 45 de hectare și a fost înființată cu dorința de a reinventa tehnica viilor. Această technică a fost fondată pe baza tradițiilor familiei Bălan. Necula Bălan este cel care a plantat în sufletele fiilor și nepoților dragostea pentru arta vinificației și a lăsat în urmă o moștenire care continuă încă prin Vinăria Hamangia.

An de an, vinurile produse de Crama Hamangia sunt premiate la diferite competiții naționale de prestigiu. Profilul acestor vinuri reprezintă caracterul dobrogean și păstrează o parte din aromele acelui „vin balanesc” atât de apreciat. Se iau măsuri de precauție pentru protejarea culturii, astfel încât întreaga suprafață a plantației să fie îngrădită.

Vinurile Hamangia sunt cu adevărat speciale, deoarece acordă o atenție deosebită fiecărui pas - de la recoltă până la ultima etapă de producție. De îndată ce s-au recoltat strugurii, acestea sunt monedate pentru a observa evoluția acumulării de zahăr în struguri. După ce au fost selectate, în pivniță ajung doar cei mai delicioși și delicioși struguri. Aici se disting buchetele de boabe de struguri cu mare grijă și răbdare. Vinificația se face separat pentru fiecare soi, iar calitatea vinurilor obținute este urmată în detaliu.

La Crama Hamangia sunt produse următoarele soiuri de vin: Riesling, Royal Fetea-sca, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Merlot și Cabernet Sauvignon


Postare mai veche Postare mai nouă