CRAMA MENNINI

                                CRAMA  MENNINI

DOMENIUL  MENINNI este situat în Drăgășani, localitatea Strejeşti, întins pe mai bine de 300 de hectare, din care 70 sunt cultivate cu viță de vie de calitate superioară, în mare parte replantată, respectândnormele viticulturii moderne, cu soiuri tradiționale, precum Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, dar și internaționale: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. A fost înființată în anul 2011, de Paolo Mennini, al cărui nume îl poarta.

Crama a fost construită în 2012, fiind dotată cu tehnologie modernă ce e necesară în producerea de vinuri de calitate superioară, sub atenta supraveghere și vigilența vinificatorului Stefano Tofanelli.

Simbolul cramei este reprezentat distins de un desen cu elemente elegante, ce are în centru doua inițiale M și P, inițiale din numele și prenumele proprietarului. Podgoria poarta numele orasului Dragasani, asezare atestata documentar in sec. XlV, ce a luat fiinta pe locul castrului roman cu denumirea dacica Rusidava, iar localitatea Strejesti, componenta a Centrului Viticol arondat podgoriei Dragasani, este atestata documentar din secolul XVII, care se gasea in stapanirea boierilor Buzesti Stroe si Radu. Viile de pe teritoriul localitatii Strejesti apartineau manastirii "Dintr-un lemn", care din anul 1864 au intrat in posesia   familiilor Stirbei, Teodorini si Darvari. Vechimea viilor de pe aceste meleaguri minunate, cu o bogata istorie,sunt legate de primele plantatii realizate de geto-daci cu peste doua milenii in urma. La sfarsitul secolului XIX, vinurile din aceasta minunata zona a Dragasanului, au cucerit mai multe medalii la expozitiile internationale de la Paris in anii 1867, 1889 si 1900, precum si diploma de onoare la Concursul Internal de Vinuri de la Bordeaux din 1898.   

În acest paradis natural de vii și livezi, din soiurile menționate mai sus, sunt furnizate 3 game de vin: Domeniile Mennini Selection Horeca, Domeniile Mennini, Jambru.

Selecția de vinuri din Domeniile Mennini Selection Horeca este: Negru de Drăgășani (un vin limpede, roșu rubiniu intens,  cu aromă de fructe de pădure,mure coapte, vișine, cireșe amare și gust catifelat), Colinero (vin roșu cu aromă de fructe de pădure,mure, vișine coapte, cireșe amare și aciditate bine integrată), Roze-Pinot Noir (vin cu o culoare fermecătoare de roz somon și aromă de zmeură, cireșe, căpșuni și gust fructat).

Domeniile Mennini fac parte următoarele vinuri delicate, cu gust catifelat:Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon (vin de culoare roșu rubiniu și aromă de zmeură proaspătă, gem de prune, coacăze, având un final condimentat), Fetească Albă (vin de culoare galben pai, cu aromă discreta de flori de câmp, flori de tei, iarbă proaspăt cosită și gust de citrice, de mere verzi şide piersici albe), Rose-Burgund Mare (are o culoare roz trandafiriu, cu aromă de căpșuni, zmeură, cireșe și gust catifelat).

Cu note vizuale limpezi, și gust delicat-catifelat, din gama Jambru sunt vinurile: Pinot Noir, Burgund Mare- sec (gust catifelat cu fructuozitate, și taninuri moi), Burgund Mare - demisec (cu gust delicat, fructuos și taninuri dulcege), Burgund Mare- demidulce, Fetească Albă, Rose- Burgund Mare (are o culoare cuceritoare de roz zmeuriu, desigur cu aromă de zmeură și gust catifelat cu aciditate bine integrată).


Postare mai veche Postare mai nouă