CRAMA NACHBIL

CRAMA NACHBIL

 

             

            Aflandu-se in zona dealurilor din Beltiug, judetul Satu Mare, aceasta crama se bucura de o istorie veche si interesanta. Infiintata in anul 1999, din spiritul puternic al traditiei, al dragostei si al angajamentului fata de viticultura, Crama Nachbil detine o cultura de vita-de-vie intinsa pe o suprafata de 20 de hectare. In ciuda faptului ca in anul 2006 culturile lor au fost afectate puternic de ingheturile din luna mai, dorinta de dezvoltare nu s-a incheiat. Dupa replantarea partii de 25% din vita-de-vie afectata, proprietarul isi doreste sa exploateze terenurile ce au fost plantate in trecut si inca sunt parasite in prezent. Crama și vinurile au obținut certificarea ecologică începând cu recolta 2017.

            Filosofia vinului format in acest loc se bazeaza mult pe simplitate. Ea este considerata foarte importanta, intrucat este singura care asigura naturaletea strugurilor care pastreaza gustul original al fiecarui fruct. Alaturi de tehnologia lor, procesele de creatie a vinurilor sunt date de munca strasnica, adevarata si sustinuta a proprietarului si a oamenilor care lucreaza impreuna cu el la acest proiect.

            Soiurile de struguri plantate si cultivate aici alcatuiesc o paleta variata: vom gasi soiuri rosii precum Pinot Noir, Merlot, Feteasca Neagra, Blaufränkisch, Syrah si Cabernet Sauvignon, dar si soiuri albe - Riesling de Rhin, Gewürztraminer, Feteasca Regala, Grünspitz, Chardonnay si Sauvignon Blanc. In anul 2002, din dorinta de a respecta si a cultiva mostenirea celor de dinainte, proprietarul a achizitionat pivinita Károlyi (care datează din 1730).

            Crama Nachbil se mandreste de o serie variata de vinuri, atat rosii, cat si albe si rose. Printre cele mai indragite vinuri se numara: Sauvignon Blanc 2018 - acest vin seduce oaspetii cu aroma sa bogata de flori de soc, iasomie, urzica, note de sparanghel si lime; avand o aciditate precisa, racoritoare, un gust elegant si persistent pe final, Sauvignon Blanc 2018 este vinul perfect pentru serile lungi de vara.

            Am gustat acum din Gewürztraminer 2018, un vin demisec, produs din struguri ecologici, care ii ofera o culoare galbuie, ce iti aminteste de lamaile coapte; intens parfumat, avand note de trandafir alb, lychee, flori de portocal si piersici, acest vin este insotitorul perfect al cinelor cu mancare asiatica sau alplatourilor cu fructe de mare.

             Rose 2018 este format din tipurile de struguri Pinot Noir, Syrah, Merlot si Blaufränkisch, acesta are o culoare roz somon intens; aroma puternica ne incanta inca de la desfacerea sticlei, parfumul fructelor rosii, precum capsunile, visinile si ciresele, fiind usor de recunoscut, iar aciditatea este crocanta si vivace, echilibrand perfect restul de zahar.

            Dorinta puternica de a readuce la viata traditiile stramosilor in ceea ce priveste viticultura, i-a dat motivatia necesara proprietarului Cramei Nachbil pentru a-si pune proiectul in aplicare. Impreuna cu o echipa puternica si pasionata de munca, acest taram a devenit un loc de vis, unde, anual, sute de oameni calca pragul cramei pentru a asculta povestea ei, acompaniati de un pahar de vin pe placul fiecaruia.


Postare mai veche Postare mai nouă