CRAMA OPRIŞOR

CRAMA OPRIŞOR

Vinul este mereu un izvor de inspirație, stârnește emoție, leagă prietenii, însoțește viața pe tot parcursul ei, cu părțile ei bune și rele. Astfel noi ne trăim fiecare clipă cu intensitate și încercăm să o împărtășim cu lumea. 

Crama Oprișor se află în localitatea cu același nume, în județul Mehedinți, și deține 252 de hectare cu viţă de vie.

Echipa de producție este destul de numeroasă fiind formată din patru ingineri viticoli, doi enologi (Veronica Gheorghiu şi Liviu Grigorică) și 40 de lucrători specializați în cultivarea plantației și în vinificație.

Îmbutelierea se face în cramă, în proces semi-automat, având standard de calitate certificat ISO 9001 și ISO 22000.

Compania Carl Reh Trading s-a înființat în Romania în august 1994, fondată de un acționar german,  având drept scop selectarea vinurilor românești pentru piața internațională. În iunie 1997 s-a stabilit la Oprișor, hotărându-se să producă vinuri proprii din strugurii de pe plantațiile podgoriilor Oltenești din Mehedinți.

În anul 1998, compania și-a schimbat numele în Carl Reh Winery, continuându-și activitatea de producător de vinuri românești pentru piața internațională.

Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei de la Oprișor în ianuarie 2000. Cele 252 de hectare existente azi au fost replantate treptat cu viţă de vie.

Până în 2001, întreaga producție de vin de la Oprișor era direcționată spre consumatori internaționali. Astfel că, în primăvara lui 2001, Carl Reh Winery a lansat pe piața autohtonă primele ediții ale brandurilor  VAL DUNA și LA CETATE.

În anul 2008 s-a produs o schimbare de identitate importantă, Compania Carl Reh Winery devenind  Crama Oprișor, preluând astfel moștenirea cu  sarcina și responsabilitatea de a o duce mai departe, dezvoltând-o.

Vinul este unul dintre reperele culturii naționale, de aceea, în ceea ce privește promovarea performanţei culturale, se realizează constant parteneriate cu instituții marcante ale culturii naționale precum: Muzeul Național de Artă Contemporană, Universitatea Națională de Arte din București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu etc.

Strategia Cramei tinde spre dezvoltarea în domeniul vinului cu inventivitate și prospețime, consimțind așteptările consumatorilor, se încearcă crearea de vinuri inedite, vinuri-spectacol, dar și consacrarea gamelor existente.

Crama Oprișor vine cu o ofertă numeroasă și cu diferite game de vin, pentru toate gusturile: din gama Karl Reh Winery, fac parte:

-Vinurile VAL DUNA, vinuri ce nu au pretenţii sofisticate, sunt proaspete, pe placul oricui. Uşor de băut, ideale pentru orice ocazie. Val Duna dovedește că tradiția și noul pot fi o îmbinare reușită deoarece acest vin este un melanj între soiuri de struguri atât naționale cât și internaționale. Vinurile din această gamă sunt ambalate în bag-in-box-uri (BIB), Carl Reh Winery fiind primul producător din România care foloseşte acest tip de ambalaj. BIB-ul menţine calităţile şi proprietăţile vinului de la primul la ultimul pahar  (poate fi lăsat deschis până la 12 luni).

-La Cetate, a fost prima linie de vinuri premium, pentru Crama Oprișor, care au adus rezultate excepționale încă din primul an de producție

Din gama Artă și Vin fac parte:

-Ispita by Liviu Grigorică

Este o gamă de colecție, simbolizând un codex ezoteric de artă și vin format din 6 vinuri, fiecare reprezentând o literă din denumirea „ISPITA”. Desenele de pe eticheta sticlelor aparțin artistului Ciprian Paleologul, cel care a creat și conceptul colecției. Creatorul vinului, Liviu Grigorica, imaginează vinul după literă, simbolistică și noțiunea pe care aceasta o dezvăluie. După ce ultima literă va fi descoperită, se va lansa o serie limitată de cutii obiect de artă și vin formate din toate cele 6 sticle/litere.

-150UNArte

Universitatea Națională de Arte din București și Crama Oprișor au lansat o ediție limitată de artă și vin, compusă din 150 de sticle, cu ocazia împlinirii celor 150 de ani de la înființarea Şcolii Naționale de Belle Arte din România. Pe etichete sunt reproduceri ale unor lucrări din colecția Muzeului Universității Naționale de Arte din București și reprezintă: desenul, pictura și sculptura.

Și nu în ultimul rând, în gama Oltenia Profundă regăsim următoarele branduri: Măiastru, Caloian, Rusalca Albă, Jiana Rose, Dragaică Roșie, Cabernet Sauvignon, Smerenie, Passarowitz, Cupola Sanctis (o gamă de vinuri perfecte ce pot fi oferite cadou la ocazii speciale, deoarece fiecare sticlă are o etichetă ce reprezintă unul din cei unsprezece sfinţi ortodocși).

La baza creării acestor game de vin stau următoarele soiuri de struguri: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Rhein Riesling, Tămâioasă Românească, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Neagră, Shiraz, Dornfelder, Zinfandel.


 


Postare mai veche Postare mai nouă