CRAMA ROTENBERG

CRAMA ROTENBERG

„Pentru a face vinuri cu adevărat «mari», toate elementele care influențează calitatea vinului și anume strugurele, fermentarea și butoiul în care se maturează vinul se află sub controlul nostru. Am obținut asfel vinuri roșii seci de «lumea veche» de mare complexitate.”Mihail Rotenberg (proprietar și vinificator).

Crama boutique Rotenberg se află între comunele Ceptura și Fântânele. Via se întinde pe o suprafață de 23 de hectare și cuprinde soiurile Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon. Condițiile sunt prielnice având sol bogat în argile silicioase și condiții climatice favorabile soiurilor. Datorită vechimii viei de peste 50 de ani, recoltării separate(în funcție de însorire), plantarea lor în funcție de sol, climă, recoltarea lor prin selecționare manuală, toate acestea dau vinului o calitate desăvârșită. De asemenea, procesul final de vinificație se face prin metode mai scumpe, neindustriale, ce conferă vinului o finețe aparte.

A fost readusă la viață o Cramă Veche, după achiziționarea acesteia și adusă la ceea ce este astăzi, din stadiul de ruină. Crama restaurată în anul 2007 are două beciuri suprapuse, aici vinurile beneficiind de un flux tehnologic gravitațional în care vinul nu e agresat de pompe.

Gama de vinuri este bogată în variațiuni, pentru o cramă boutique, după cum urmează a se remarca din prezentarea lor succinta în rândurile de mai jos:

Emeritus Merlot este un vin roșu, un asamblaj din vin baricat 24 de luni (85%) și vin proaspăt din anul de recoltă (15%), rezultând un amestec de arome de fructe proaspete și arome de învechire.

Primus ceptura este un vin mai rar,soiuri rosii , single vineyard (Valea Oancei) cu vita de vie de 55 ani, productie limitata cu 1500-2000 sticle pe an ,invechire 24 luni in butoi de stejar romanesc si cu mare potențial de învechire în sticlă. Prezinta un  gust catifelat dar cu accente de vanilie și piper.

Clasic Merlot vin destinat marilor amatori, Horeca și magazinelor de specialitate, conține note minerale și vegetale.

Clasic Merlot – Magnum (1,5L)  vin nefiltrat, maturat în butoaie de stejar românesc încântă cu eleganța și aromele sale de coacăze piper și cafea.

Menestrel Blanc de Merlot vin alb, produs din struguri roșii, e o premieră în România, prin separarea mustului de pielița roșie a boabelor la câteva secunde după obținere; vin cu caracteristici aparte, cu arome de flori de tei și grapefruit și lime are gust proaspăt cu accente de citrice și sâmbure de caisă.

Menestrel Merlot este un vin nefiltrat, corpolent cu accente de gem de prune și vanilie.

Menestrel Rose este un rose fin, proaspăt,  cu arome delicate cu dulceață de trandafiri, violete și fructe roșii.

Notorius Merlot  vin produs prin fermentare timp de 5 săptămâni și maturat timp de 18 luni, are aromă intensă de vișină coaptă cu o urmă de vanilie și ciocolată.

Frank – Cabernet Franc vin cu arome de căpșuni și prune, baricat timp de un an, vinul capătă arome de piper negru și violete.

Rapsod Merlot vin nefiltrat, fructat cu gust de vișine, coacăze negre, cireșe și accente fine de vanilie și ciocolată.

Rapsod Rose vin obținut prin fermentare la 12 grade Celsius, fără contact cu oxigenul din aer, conține arome florale cu aciditate echilibrată.

Crama Rotenberg organizează vizite și degustări, oferind asfel posibilitatea de a împărtăși cu pasionații de vinuri din experiență și arta facerii vinului dar și degustări de inițiere sau degustări specializate (cum se asociază vinurile cu diferite brânzeturi sau ciocolată); de asemenea se pot organiza cursuri, training-uri, team building iar pentru mese se stabilesc de comun acord meniurile și se apelează la servicii de catering.

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă