CRAMA SERVE

CRAMA SERVE

FILOSOFIA SERVE:   Curaj, Inovație, Respect, Solidaritate

Contele Guy de Poix  pasionat de stomatologie și de ski, și-a ascultat inima și și-a urmat o altă pasiune, moștenită din familie, aceea pentru vin, atunci când a preluat o podgorie veche, relansată de tatăl său. Mai apoi, îndemnat de un citat al lui Hugh Johnson („Vestul lumii vinului a fost deja cucerit”) și-a concentrat atenția spre Europa de Est, mai exact România, aceasta având și caracterul francofon. Nu a fost nevoie de prea mult efort pentru a lua această decizie; au fost suficiente două vizite și șase rânduri citite despre terroir-ul românesc în World Athlas of Wine.

Așadar, în 1994 ia naștere S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), fiind și prima societate privată din sectorul viticol românesc. A construit această societate împreună cu viitoarea sa soție, Mihaela, ajutat de la început de enologul Aurel Rotărescu. La început, s-a lucrat în crama deja existentă, mai apoi, în anul 2000 au fost demarate lucrări pentru construcția unei crame noi, în apropierea viilor. Sentimentele au fost pe măsura eforturilor depuse, de la bucuria începutului, la emoțiile descoperirii, până la plăcerea pentru ceea ce faci și bucuria ce călăuzește pașii în prezent și mai departe.

Vinurile Serve sunt desăvârșite datorită terroir-ului, adăugând și contribuția aerului, apei, influențelor climatice. Pe aceste meleaguri sunt soiuri roșii, precum Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot dar și soiuri albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.

Serve are game de vinuri impresionante, pentru toate gusturile, fiecare sticlă din spatele colecțiilor având o poveste ce așteaptă a fi descoperită.

Gama Cuvée conţine o variaţiune de vinuri din 2012 până în 2018: Cuvée Sissi 2018 (vin elegant, cu gust echilibrat ce poartă în el soarele și mirosurile elegante de flori albe, ananas și pomelo, totul creându-ți o experiență aristocrată), Cuvée Amaury 2017 (acest vin te poartă într-o călătorie ce îți învăluie simțurile; conține buchet cu iz de flori de tei, pomelo, pepene galben și pâine prăjită), Cuvée Clemence 2017 (conține o explozie de arome în care se simte miros floral completat de scorțișoară și vanilie), Cuvée Guillaume 2015 (în acest vin descoperi gust fresh de vară, fructat, de cireșe coapte și mure), Cuvée Guy de Poix 2015 (vin catifelat, creat exclusiv din Fetească Neagră ce devine mai bun odată cu învechirea), Cuvée Charlotte 2012 (este un vin roșu, sofisticat cu miros complex de fructe roșii, prune uscate și scorțișoară).

Terra Romana a apărut ca expresie a terroir-ului, a pământului unde sunt cultivați strugurii, ce este ajutat de celelalte elemente: soarele, clima, dar și contribuția oamenilor. Vinurile din această gamă sunt: Terra Romana Fetească Albă 2018, Terra Romana Chardonnay 2017, Terra Romana Sauvignon Blanc & Fetească Albă 2018, Terra Romana Milenium Alb 2018, Terra Romana Rose 2018, Terra Romana Fetească Neagră 2016, Terra Romana Cabernet Sauvignon 2015, Terra Romana Milenium Roșu 2016.

O altă gamă Rezerva Contelui conține trei tipuri de vinuri: alb (Rezerva Contelui Alb 2017 – îmbină o rapsodie a aromelor de citrice, flori de lămâi și salcâm), roze (Rezerva Contelui Roze 2017 – aduce prospețimea verii prin gustul fructat de zmeură, fragi și pepene galben), roșu (Rezerva Contelui Roșu 2015 – cucerește cu aromele de fructe roșii, mure, vișine coapte, stafide și vanilie).

Gama Vinul Cavalerului cuprinde vinuri albe, roze și roșii din anii 2016, 2017 și 2018: Vinul Cavalerului Fetească Albă 2018, Vinul Cavalerului Riesling 2018, Vinul Cavalerului Chardonnay 2018, Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2018, Vinul Cavalerului Roze 2018, Vinul Cavalerului Pinot Noir 2015, Vinul Cavalerului Fetească Neagră 2016, Vinul Cavalerului Merlot 2016, Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon 2017.

„Sunt leneș și entuziast, mai degrabă creator decât realizator, convins că puțină visare și nebunie pot transforma lumea în care trăim. În final, poate un anarhist de dreapta.”Contele Guy TYREL de POIX

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă