CRAMA TERRA NATURA

 

                                            CRAMA TERRA NATURA

 

          La Crama Terra Natura, povestea boabelor de struguri transformate magic in cele mai bune vinuri sta sub semnul calitatii, al inovatiei si al unei orientari catre oportunitati si nise de piata.

           Aceasta este  certificata BIO, fiind printre primele pe piata autohtona dotata cu cele mai moderne si profesionale utilaje pentru vinificatie. Dovada stau rezervoarele noi, de ultima generatie, din otel inoxidabil alimentar, certificate de origine italiana si UE, cu instalatii automatizate si gestionate electronic. S-a ales construirea in stil modern pentru a se avea o garantie totala a calitatii, din punct de vedere sanitar, a mediului de lucru, ce se reflecta, in mod pozitiv, in obtinerea produsului finit si invechirea lui.

          Totul a pornit de la un vis, care a prins contur cu mult efort si multa munca, visul a doi frati elvetieni care au infiintat, in anul 1995, o ferma agricola, cu profil cerealier, in comuna Jamu Mare din Judetul Timis, la 8 kilometri de granita cu Serbia. S-a inceput cu agricultura organica, ce avea in Romania un potential de dezvoltare deosebit, deoarece aici terenurile erau cultivate in mod arhaic, sau chiar necultivate, alegand sa nu foloseasca excesiv produsele chimice (insecticide si ierbicide).

          Asa cum au afirmat proprietarii, visul s-a implinit, cu efort si multa munca, reusind plantarea a circa 80 de hectare de vira-de-vie, din care 56 de hectare in 2008 si 24 de hectare in 2009. 

          Efortul continua fiindcă via este cultivata in mod ecologic si asta implica mai multă atentie, grija si rapiditate in interventii si lucrari.

          In 2011 s-a construit, cu mult entuziasm, crama ce este amplasata in centrul fermei. Vinificarea s-a inceput fara o experienta prealabila. Prima recolta a fost excelenta, din punct de vedere al calitatii.

          Soiurile plantate sunt: Italian Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Muscat Ottonel, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Pinot Gris.

          Dintre vinuri, se remarca vinul Terra Natura Merlot, un vin rosu, intens, cu aroma de fructe de padure, vanilie si prune uscate. Accentul fructat se regaseste si la vinul Cabernet Sauvignon care este un vin cu aroma pronuntata de stafide negre. In gama de vinuri se regaseste si Feteasca Neagra, un soi de vin romanesc, cu origini dacice, cultivat pe teritoriul tarii noastre de peste 2000 de ani.

          In final, putem afirma cu certitudine, ca cei doi proprietari sunt mandri de faptul ca este singura crama moderna pe o raza de aproximativ 60 km, iar productia de vin certificat biologic este printre primele pe piata autohtona.


Postare mai veche Postare mai nouă