Crama Trantu

Crama Trantu

 

            Intinzandu-se pe o suprafata de 112 hectare plina cu plantatii de vita-de-vie crescute si ingrijite cu multa dragoste si multa atentie, avand o varietate de vinuri care satisface gusturile fiecarui client ce calca pe acest taram si o echipa formata din oameni uniti de aceeasi pasiune pentru viticultura, Crama Trantu a fost infiintata in anul 1993 si scrie istorie inca de la inceputul drumului sau.

            Imbinand experienta, pasiunea si priceperea in vinuri, Iota Trantu si-a lansat afacerea avand un singur tel in minte: crearea unor vinuri calitative, unice, care sa reflecte caracterul puternic si sensibil dobrogean si sa ramana mult timp in amintirea oamenilor.

            Proprietarul ne-a marturisit ca cel mai dificil lucru pe care il au de facut este pastrarea echilibrului dintre tehnologiile din ce in ce mai moderne care trebuie folosite in procesele de fabricare a vinurilor si traditiile locale ce dateaza de mai bine de doua mii de ani. Una dintre dorintelesale este aceea de a pastra si de a  transmite metodele batranesti de ingrijire si culegere a strugurilor. Din punctul sau de vedere, nimic nu se compara cu acele momente in care recolta este gata de a fi culeasa, iar crama se bucura de o echipa ce impartaseste aceeasi mentalitate: atunci cand fiecare soi de struguri a atins maturitatea completa, specialistii analizeaza cu atentie ciorchinii de struguri in parte, fiind atenti la defectele ce pot aparea. In ladite sunt puse doar boabele de struguri ce nu au nici o imperfectiune si care si-au atins potentialul maxim intrucat doar acestea pot duce la nasterea unor vinuri calitative mai apoi. De asemenea, locul se bucura de multi factori naturali ce ajuta la coacerea si cresterea armonioasa a plantatiilor de vita-de-vie, dar si la imbatranirea sticlelor de vin in conditii cat mai prielnice.

            Fiecare soi de struguri are modalitati speciale de ingrijire, fiind ingrijite atat tipuri albe cat si rosii, nationale si din alte tari: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Pinot Gris, Traminer Roz, Muscat Ottonel, Feteasca Neagra, Feteasca Regala si Cabernet Sauvignon.  Aceste tipuri de fructe sunt atent aromate, imbinate si transformate in diverse vinuri, categorizate la sfarsitul tuturor procedeelor in trei mari game: Elixis, Noblesse si Crama Trantu. Printre cele mai recunoscute si indragite vinuri ale cramei se numara Syrah Roze 2018, Feteasca Neagra 2017, Sauvignon Blanc 2018, Syrah Rose 2018 Magnum, Pinot Noir Rose 2018, Chardonnay 2018 si Cabernet Sauvignon 2016.

              


Postare mai veche Postare mai nouă