CRAMA VIISOARA

CRAMA VIISOARA

 

Situat între Dunăre și Marea Neagră, la prima vedere, satul Viișoara ar putea arăta ca o localitate ca oricare alta, cu un ușor caracter rustic, specific zonelor rurale din Dobrogea. Cu toate acestea, Viișoara păstrează un vechi secret care poate fi descoperit doar de cei pasionați de vinurile selectate cu atenție și tradiție.

În satul dintre podgorii, soarele și marea adună confortul și netezesc viile care produc struguri dulci și sănătoși, ideali pentru a fi transformați într-un vin de înaltă calitate. Satul Viișoara este un loc cu o istorie de mii de ani și a reușit să combine obiceiurile românilor, turcilor și tătarilor, pentru a extrage cele mai bune din fiecare.

Terenul și microclimatul din Viișoara ajută foarte mult la producerea soiurilor de struguri de cea mai înaltă calitate. Podgoriile sunt cultivate pe terenuri de expoziție, pe versant, ceea ce înseamnă că au și o expunere ridicată la soare, creând condiții ideale pentru o recoltă bogată.

Podgoriile de la Crama Viișoara sunt tinere, replantate și verificate riguros. Fiecare vie are propriul proces de vinificație, iar în Viișoara se acordă o atenție deosebită întreținerii viilor și a tuturor tehnologiilor necesare conservării acesteia. La Crama Viișoara  veți găsi întotdeauna specialiști care se ocupă de monitorizarea vegetației viței de vie. Chiar și cea mai mică amenințare a recoltării strugurilor este eliminată în stadiile sale timpurii.

Înainte de a deveni lichiorul aromat care a fascinat omenirea de secole, strugurii sunt culeși manual, când au ajuns să adune suficient zahăr pentru fiecare soi. Nu se utilizează aditivi sau îndulcitori. Un alt element de remarcat este faptul că la Vinăria Viișoara, strugurii sunt prelucrați numai din recolta proprie. În acest fel, calitatea ridicată a rezultatului final este asigurată. Oamenii de la Vinăria Viișoara știu că vinurile bune încep din viță de vie, iar în pivniță se procesează numai struguri fără imperfecțiuni. Fiecare recolta contează, mai ales atunci când doriți un vin aromat, pe placul chiar și celui mai dur critic.

Soiurile de struguri obținute la Viișoara sunt roșii și albe, cultivate cu material adus din Franța. La Crama Viișoara , calitatea este tradusă prin atenție la toate detaliile. Soiurile albe includ Feteasca Albă, Feteasca Regală, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasa Românească și Rieslingul Italian. Soiurile de vin roșu sunt reprezentate de Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon.

 

  Cu toate acestea, la Vinăria Viișoara, rozul nu este un simplu amestec de vin alb și roșu. Este obținut din prelucrarea imediată a strugurilor roșii (în 3-4 ore), atingând o culoare roz pal și foarte căutată, în special de reprezentanții sexului frumos.Cu alte cuvinte, la Vinăria Viișoara, veți găsi diversitate și vinuri pentru toate gusturile: vinuri albe uscate, vinuri pe jumătate și semi-dulci, roșii uscate și pe jumătate uscate și bineînțeles vinuri roz.

Postare mai veche Postare mai nouă