CRAMELE RECAS

 

                                             CRAMELE RECAS

 

          ''Cand serviti vinul din cupe aminiti-va ca beti sangele vitei-de-vie, puterea pamantului si eternitatea soarelui'' - Alexandru Cel Mare

          Cramele Recas se numara printre primii si cei mai cunoscuti producatori de vinuri seci si moderne, destinate productiei de masa, atat segmentului de retail, cat si celui de Horeca. Desi este un producator de volum, acesta se mandreste cu sortimente de vin alb, rosu, roze si spumant, premiate in numeroase randuri la concursuri nationale si internationale.

         Putem afirma, fara indoiala, ca reprezinta un producator cu multa experienta. Primele insemnari istorice despre viile Recas dateaza inca din anul 1447. Actuala companie a fost infiintata in anul 1991, avand ca mobil dorinta de a duce mai departe traditia cultivarii vitei-de-vie, folosind echipamente moderne pentru obtinerea vinurilor seci, demiseci, demidulci si dulci, dar si realizand o linie de baricare pentru vinurile superioare. Avand in vedere traditia, Cramele Recas folosesc cele mai bune metode de productie, pentru a pastra cat mai bine aroma naturala a strugurilor.

          Gama Recas contine urmatoarele vinuri:

          Schwaben Wein vinul svabilor, svabi care, desi considerati simpli, au dat lumii pe Faust, Einstein, Hauff, Heideger, Hesse, Daimler si Diesel. Cu un pret redus, este considerat un vin ieftin, care ofera foarte mult.

          La Putere

          Castel Huniade: este simbolul istoric al orasului Timisoara. Din 1456 incoace, toate clopotele bisericilor catolice din toată lumea bat la amiaza in onoarea lui Iancu de Hunedoara, din ordinul Papei Callixt al III-lea, dupa marea victorie din batalia Belgradului. Care este legatura dintre atletul cel mai puternic al lui Christos, cum l-a numit acelasi Papa, si vinurile noastre? Fragmentul de istorie pe care ni l-a lasat mostenire domnia lui Iancu de Hunedoara este hrisovul din 1447 cand, după darea in folosinta a Castelului Huniade, s-a semnat contractul prin care Mihail de Ciorna cumpara de la Ioan si Ecaterina Magyar viile din Recas, aceasta fiind, de altfel, prima atestare documentară a acestei podgorii. Cum se mentioneaza pe propriul website, aceste vinuri sunt expresive, pline de viata, aproape explozive, extrem de racordate la stilul de viata contemporan.

          Sole: asa cum ii spune si numele, este o plecaciune facuta soarelui, element esential in productia de vin, La Recas soarele este cel mai bine reprezentat de vinuri albe, luminoase si calde, insa, cu perseverenta, creativitate si multa munca, echipa a reusit sa surprinda o raza de soare si intr-un vin roze. Gama Sole inseamna a te bucura de Soare, a invinge frigul, fiind echivalentul optimismul, bucuriei, caldurii, atitudinii si poftei de viata.

          Gama Selene venind in completare, el fiind realizat din struguri culesi noaptea, pentru a fi ocrotiti de caldura si a li se proteja aroma intensa. Denumirea acestei game provine de la intruchiparea Lunii in mitologia greaca si sugereaza invingerea toridului, fiind echivalentul pasiunii si intensitatii.

          Solo Quinta un vin rar nascut din imaginatia si dragostea pentru vin a oenolugului Hartley Smiters. Un cupaj neobisnuit din patru soiuri albe si un soi rosu, un vin care  a castigat Marele premiu al celei de-a XVII-a editii a Concursului 'Vinalies Internationales', 2011,  desfasurat la Paris in perioada 25 februarie - 1 martie.

          Conacul Ambrozy un vin realizat in memoria contilor Ambrozy de Seden, un vin alb dulce si elegant din struguri Sauvignon Blanc, culesi tarziu in toamna anului 2013, iar cel de al doilea vintage este al anului 2018.

         Cocosul dintre Vii

         Muse este un vin-concept dezvoltat in două variante de prezentare (Day și Night) care introduc, de la design-ul original al sticlelor si pana la expresia vinurilor continute, tot atatea inovatii pe piata romaneasca destinate exclusivismului, calitatii si bunului gust. In debutul gamei MUSE vorbim despre doua vinuri roze care se remarca atat prin stilul de vinificatie (roze de Provence, caracterizat prin discretia culorii vinului si bogatia aromelor), cat si prin gustul care reflecta destinatia de consum (MUSE Day – sec; MUSE Night – demisec). Actualmente, in gama MUSE regasim si MUSE Stars – primul  spumant vinificat după Metoda Champenoise si un coniac marca proprie, VSOP, Premier Cru, de Grande Champagne, MUSE Eclipse.

          Cuvee Uberland pot fi o dovada vie a imbinarii traditiei cu inovatia, sub simbolul pasiunii si al calitatii.

          La Stejari este prima gamă super-premium de la Cramele Recas care debutează cu două vinuri exceptionale in registrele alb si rosu: un Chardonnay baricat onctuos si plin de savoare, care si-a confirmat deja valoarea si caracterul exceptional prin medaliile de aur obținute la trei dintre cele mai reputate concursuri internationale: Berliner Wein Trophy (Germania), Mundus Vini (Germania) si Vinalies Internationales (Franta) si un Merlot nefiltrat, maturat si el in lemn de stejar frantuzesc, a carui distinctie face deliciul celor mai rafinati cunoscatori.

          Totul este foarte bine sistematizat la Cramele Recas, pentru a se putea asigura productie de volum, pastrandu-se, in acelasi timp, calitatea. Plantarile de vita-de-vie s-au facut succesiv, intre anii 1999 si 2015. Fiecare soi de struguri are un numar de hectare alocat, asigurandu-se astfel o productie constanta.

          Este de remarcat faptul ca fiecare denumire a vinurilor reprezinta o poveste. 

          Daca ar fi sa prezentam pe scurt povestea Cramelor Recas, putem spune ca ea inseamna istorie, dealuri insorite, vii roditoare si tehnologii de productie de ultima generatie, oameni dedicati, muncitori si pasionati de viticultura, ce au reusit sa duca ecourile acestei povesti in peste 25 de tari precum: SUA, Canada, Italia, Franta, Japonia, Coreea, Germania, Austria, Marea Britanie, Suedia si Malaezia. 

          Puteti afla mai multe despre ea, vizitand crama turistica renumita care functioneaza la cele mai inalte standarde de calitate internationala.

 


Postare mai veche Postare mai nouă