DOMENIILE ADAMCLISI

DOMENIILE  ADAMCLISI – o poveste modernă a vinului

În sud-estulRomâniei, într-o localitateîncărcată de istorie, se aflăDomeniileAdamclisi, pe o suprafață de 126 hectare. Poartănumelecomunei(Adamclisi), ce se află la 65 km de orașulConstanțași de MareaNeagră, localitatecubogățieistorică, de pevremeadacilor. Aicis-ar fi desfășuratbătăliadintregeto-daci (Decebal) și romani (Traian) înanul 102 d. Hr.; pentru a comemora victoria lui Traian au fost construite monumentultriunfalTropaeumTraianișicetateaTropaeumTraiani, vestigiiistorice importante, înconjurate de viile de la DomeniileAdamclisi,  ce pot fi admirateșiastăzi.

Înființareapodgoriei s-a realizatînprimăvaraanului 2008 și 2009, cusoiurile de struguri:  Cabernet Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir. Soiurile de struguri au fost selectate pe baza unui singur criteriu, și anume calitatea.

Împreună cu o echipa de profesioniști, alcătuită de oameni pasionați de viticultură, activitatea domeniului e concentrată pe obținerea vinurilor de calitate păstrând tradiția viticolă românească dar cu ajutorul tehnlogiilor moderne.

Fiind o cramămică, recent creată, are potenţial de dezvoltareînsă, momentan, propune două branduri de vin: Adam și Amfora.

Ȋn gama Adam sunt incluse vinurile: Adam Chardonnay Cuvée Privée 2014 (este un vin de culoare galben pal, cu arome intense de fructe și note de lemn), Adam Pinot Noir – Cabernet Sauvignon 2015, Adam Merlot – Rose 2015(vin roze,cu note fructate, creat din soiul Merlot), Adam Sauvignon Blanc – Pinot Gris 2015.

Gama Amfora este alcătuită din vinurile: Amfora Cabernet Sauvignon – Cuvée Charlotte 2013 (este un vin roșu ce a obținut două medalii de argint șiuna de aur; se prezintă cu arome de vanilie, unt, cremă de nucă de cocos șiafeașiare gust cu structură plăcută și taninuri cu esență de stejar), Amfora Sauvignon Blanc 2013 Sec (vin de culoareauriecu arome delicateșiplăcute de fructe tropicale șicitriceșigustfructuos dar sec,cu note aromatice), Amfora Cabernet Sauvignon 2012 (vin ce are gustcomplex, elegantcutaninuri ferme dar subtil catifelate,cu arome de condimente și note de fructeroșiișinegre), Amfora Cabernet Sauvignon Cuvée Saint Laurent 2014 (vin ce conţinearome de fructeroșiicunuanțe de prune uscate, cireșenegreșimigdale, iarîngust se simtearomastejaruluicunuanțe de unt, vanilieșijeleu).

Misiunea pe care și-o propune  Crama Adamclisi este:

Să obţinem vinuriunice, de cea mai înaltă calitate şi originalitate, respectând întocmai adevăratul caracter şi personalitate a terroir-ului.

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă