DOMENIILE ANASTASIA

DOMENIILE ANASTASIA

Se spune că fiecare pahar de vine este o poveste,  așa cum este povestea numelui Cramei... Anastasia.

Anastasia este numele fetiței soților Constantin, care odată cu venirea sa pe lume au cumpărat și plantat două podgorii în Urlați și Valea Călugărească.

Așa au apărut în anul 2008 Domeniile Anastasia, deși nu de dimensiuni foarte mari (7 hectare), a reușit să cucerească prin calitatea vinurilor sale obținând medalii la concursuri naționale și internaționale.

Climatul este foarte important, astfel că regiunea unde sunt amplasate viile nu este întâmplătoare ci beneficiază de condițiile necesare soiurilor pentru a da struguri de calitate. Soiurile ce rodesc în acest ținut sunt: Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay.

Crama se află în satul Strejnicu, în apropiere de Ploiești, și a fost amenajată modern, cu echipamente moderne și cisterne de inox

Vinuri născute din pasiune și dragoste

Din cele trei soiuri, în crama de la Strejnicu sunt vinificate următoarele vinuri:

Merlot (2009) – vin roșu cu intensitate în culoare, delicat, cu aromă de afine; în anul 2011 a obținut medalie de Argint la Vinvest Timișoara.

Merlot Special Reserve – tot din recolta din anul 2009, este un vin greu de uitat, roșu, catifelat, cu iz de fructe de pădure și nuci uscate; a obținut următoarele medalii: 2009 Aur – Concursul Național Alba Iulia, 2012 – Strugurele de Aur, 2012 – Bachus Focșani, 2015 Argint – Varsac Serbia.

Cabernet Sauvignon (2011) – este un vin tânăr ce are arome specifice de ardei verde și ciorchine, însă prin învechire, în contact cu lemnul de stejar capătă arome de mentă, ciocolată amară, dar și vanilie, cafea și fructe de pădure. Și acesta a cucerit prin calitatea și gustul memorabil obținând medaliile: 2012 Argint - Vinvest Timișoara, 2013 Argint - Vinvest Timișoara, 2013 Argint – IWCB, 2013 Aur - Bachus Focșani, 2015 Aur - Varsac Serbia.

Fetească Neagră & Cabernet Sauvignon – un cupaj excepțional din două vinuri cu personalități diferite, ce împreună dezvoltă un buchet olfactiv foarte bogat compus din arome de  fructe roșii de pădure, coacăze negre, mure, afine, peste care se suprapun note picante și arome de ciocolată amăruie. A obținut 3 medalii de aur (2015-2016) la concursurile:  Concurs Național Bachus, Varsac Serbia, Vinvest Timișoara.

Cuvée Eva – vin roșu, sec, produs din recolta a soiului Merlot. Și varianta sa masculină Cuvée Ctin – un vin distins, din Cabernet Sauvignon ce s-a maturizat în butoaie de stejar.

Cuvée Sia - încântă simțurile cu aromele sale complexe de tutun, cafea și fructe de pădure.

Riesling Italian – un vin plăcut care conține note de caise și mere, cu arome florale ce e completat de un final lung și persistent.

Vin alb sec – vin rotund și catifelat ce lasă o impresie plăcută având un gust echilibrat și fructuos.

Chardonnay – vin ce se remarcă prin suplețe și eleganţă dar și prin buchetul floral ce conține arome de citrice.

 

 

 

 

 

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă