DOMENIILE LA MIGDALI

DOMENIILE LA MIGDALI

 

Se situează în satul Tohani, județul Prahova și cuprinde o suprafață de 17,5 hectare. Podgoria este situată în Valea Scheilor, un loc binecuvântat, unde se întâlnește Muntenia cu Ardealul.

Crama La Migdali a fost înființată în anul 2017 de Corina și Laurențiu Scheusan, prorietarii domeniului; alături au sprijinul vinificatorului Lorena Deaconu.

 Toponimul „La Migdali” vine de la istoria acestui loc cu o climă blândă și solul generos ce au permis și favorizat cultura unor varietăți pomicole mai puțin obișnuite pentru zona respectivă.

Astăzi în acest spațiu al tradițiilor și iubirii pentru viticultură se cultivă în mireasma îmbătătoare a parfumului de migdali, soiuri de struguri ce promit vinuri de înalta calitate:  Albi - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească şi Negrii- Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah.

Vinurile sunt îmbuteliate sub denumirea cramei „La Migdali”, acesta fiind și brandul, însă are mai multe tipuri de vin:

Trois Amis (2016) – denumire în franceză pentru că a fost maturat 9 luni în butoaie de stejar franțuzesc și pentru că e un cupaj compus din 3 soiuri de struguri,  Fetească Neagră/Shiraz/Cabernet franc.

Cel mai bun rezultat și cea mai mare încântare a consumatorului rafinat.

Fetească Neagră (2015) – maturat 12 luni în butoaie de stajar, un vin ce întruchipează truda şi pasiunea oamenilor ce au muncit pentru crearea acestuia.

Lasă-te mângâiat de gustul care vine din fructul bogat al vinului Fetească Neagră.

Sauvignon Blanc (2017) – vin alb, sec, ce păstrează aroma strugurilor parfumaţi, specific soiului şi culoarea regală.

Culoarea regală a vinului te va cuprinde cu strălucirea sa și parfumul său te va seduce cu note proaspete și neașteptate.

Pinot Noir – vin maturat 9 luni în butoaie de stejar are un gust fructat şi arome delicate

Creat să te încânte cu gustul fructat, mirosul şi culoarea delicate.

Chardonnay – vin alb, sec, din struguri culeşi cu atenţie la maturitate deplină din podgoria de la Dealu Mare.

Creat să-ţi trezească emoţiile unei experienţe unice, special imaginate pentru încântarea ta.

Innocent – vin creat din soiul Merlot, ce încântă prin gustul catifelat, culoare rubinie şi arome de fructe de pădure proaspete.

Charme d’été (2018) – vin rose, sec, creat din soiul Shiraz, cu arome proaspete şi parfumate.

 

 

 

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă