DOMENIILE SERA

DOMENIILE SERA

 

Domeniile Sera reprezinta un vast taram de poveste, ce se intinde pe 85 de hectare, chiar in partea centrala a dealului Silagiului. Este o pozitie privilegiata, deoarece permite vitei de vie sa creasca armonios, fiind mangaiata de razele soarelui intreaga zi.

Pana in prezent este functionala vechea crama, aflata la poalele dealului, cu o capacitate ridicata de prelucrare si stocare a vinului, iar intr-un viitor apropiat urmeaza sa fie finalizata noua crama, ultramoderna, crama ce isi propune sa asigure prelucrarea strugurilor la cele mai inalte standarde existente.       

Proiectul nu se incheie aici, el fiind unul extrem de vast. Pentru crearea unor microclimate benefice culturii vitei de vie, au fost realizate mai multe helestee. Acestea stau la baza proiectului de agrement din incinta domeniului. In plus, dupa finalizarea noii crame, se vor amenaja spatii de cazare si alte atractii pentru cei care sunt pasionati de povestea vinului ce se produce aici, si o sa faca parte din ea, cunoscand-o de aproape.

La Domeniile Sera experienta s-a acumulat practic, echipa plecand la drum acum 16 ani doar cu visul de a continua si desavarsi traditia viticola a Silagiului DOC – CMD Banat – Dealul Silagiulu, traditie inceputa cu mult timp in urma, la mijlocul anilor 1800. Daruirea a fost si este elementul cheie al evolutiei. Colaborarea omului cu natura este vazuta metaforic, precum un dans perfectionat zi de zi, vinul produs fiind considerat o capodopera.

Domeniul viticol numără 17 soiuri nobile autoctone si internationale cum ar fi : Feteasca Alba ,Mustoasa De Maderat ,Muscat Otonel, Furmint, Riesling Italian,Chardonay Burgund Mare, Feteasca Neagra,Pinot Noir, Merlot si Sangiovese. Vârsta medie a vitei de vie este de 8-9 ani.

Crama isi asteapta vizitatorii cu vinuri pregatite si suflete deschise. Pentru a ajunge mai aproape de cei care isi doresc sa cunoasca si sa se bucure de maretia vinului produs la Domeniile Sera, au fost gandite mai multe tipuri de interactiune. Cei care isi doresc, pot participa la diferite degustari de vin ce au loc, periodic, in orasele mari. De fiecare data sunt alese locatii elegante, pentru a se ridica la inaltimea Capodoperelor cramei. De asemenea, pentru ca proprietarii si-au propus sa duca la nivel international renumele vinurilor produse aici, acestia au plecat la drum si participa la diferite targuri de profil, imbatand participantii cu aroma lor exceptionala. Nu in ultimul rand, incepand din toamna lui 2019, puteti merge sa le descoperiti la ele acasa, fiind aproape gata complexul ce incurajeaza turismul viticol.

Selectia de vinuri este una generoasa, regasindu-se atat soiuri autohtone, cat si internationale. Stilul vinurilor ce sunt produse la Domeniile Sera pune accent pe terroir si expresia caracteristica a soiurilor. Gama variata de vinuri –albe, rosii sau roze –este mereu in curs de perfectionare si extindere, deoarece echipa isi doreste sa evolueze, uimind, de fiecare data, cu noi produse.


Postare mai veche Postare mai nouă