Domeniile Urlați

Domeniile Urlați

Se află în localitatea cu același nume, în Dealu Mare, zona cu cea mai mare densitate de centre de vinificație din țară, ducând tradiția mai departe cu răbdare și perseverență.

Cu investiții în retehnologizare și replantare  compania S.C. Domeniile Dealu Mare Urlați, readuce la viață zona în anul 2007. Compania deține 110 hectare în localitățile Urlați și Ceptura, plantațiile fiind expuse spre sud,cultivate  cu soiurile: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon. De toate acestea se ocupă cu grijă și atenție deosebită proprietarul Ştefan Rădulescu și vinificatorul  Claudiu Porumb.

Gamele de vinuri sunt diverse în funcție de preferințele și cerințele fiecăruia; astfel că au fost create game adresate segmentul Horeca: Incantation, Saac, ZZPELIN, Trei Pești, Paganus. Iar în completare, cele ce se adresează segmentului Horeca dar și retail: La Origine, Domeniile Urlați, Casa Domnească sau Romanian Wine.

Incantation (2015) este un vin, un concept, un cupaj a două soiuri reprezentative pentru zonă, din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignion; acestea sunt vinificate separat, apoi după 9-12 luni se face asamblarea, rezultând emblema Domeniilor Urlați.

Saac a fost inspirat din denumirea unui județ istoric din Tara Românească, ce avea ca stemă doi butuci de vie. Gama e alcătuită din 3 vinuri: Sauvignon Blanc (2018), Tămâioasă Românească (2016), Rose (2018, din CABERNET SAUVIGNON & PINOT NOIR & SHIRAZ & FETEASCĂ NEAGRĂ).

ZZPELIN e o gamă de reinterpretare modernă a pelinului de odinioară; este obținut prin adăugarea în vin a unui macerat din plante și fructe culese din flora spontană: Muscat Ottonel 2018 și Rose – demisec 2018 (din FETEASCĂ NEAGRĂ & CABERNET SAUVIGNON).

Trei Pești e un asamblaj de trei soiuri Sauvignon Blanc, Riesling și Fetească Albă ce creează un cupaj expresiv.

Paganus este o gamă de vinuri nefiltrate ce păstrează caracterul natural al soiului, ce dau vinuri puternice și echilibrate: Fetească Neagră 2016, Cabernet Sauvignon 2016.

Domeniile Urlați gamă ce a fost creată din dorința producătorului de a oferi vinuri cu un raport-preț cât mai avantajos pentru consumator. Această gamă oferă vinuri roșii, roze și albe: Sauvignon Blanc 2015, Fetească Neagră 2015, Fetească Neagră 2015 (rose sec).

La Origine este o gamă de vinuri lejere și proaspete, din 2018: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon (rose demisec), Fetească Neagră.

Romanian Wine gamă cu vinuri de un echilibru deosebit: Muscat Ottonel, Fetească Albă, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Roze - Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Alb/Roze/Roșu de Urlați o gamă cu diverse variante de vinuri ce conțin tipicitatea soiului: Muscat Ottonel, Fetească Albă, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Roze - Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Pelin de Urlați este o gamă de vinuri bazate pe o rețetă străveche ce are la bază pelinul, astfel din uleiurile ezoterice extrase din plante și vin se obțin băuturi cu efecte terapeutice: Pelin alb de Urlați, Pelin Roze de Urlați, Pelin Roșu de Urlați.

 Pasiunea și atenția cu care au fost create vinurile se reflectă în distincțiile primite la concursuri naționale și internaționale, mărturie pentru aprecierea acestora.

 


Postare mai veche Postare mai nouă