DOMENIUL MĂCIN (VINUL DE MACIN)

DOMENIUL  MĂCIN (VINUL DE MACIN)

„Ne străduim întotdeauna în a face vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul.”

Din anul 2002, când a fost înființat, domeniul Măcin (crama și podgoria) se află în Sarica – Niculiţel, cea mai veche podgorie a Dobrogei; are o suprafață plantată de 300 de hectare. Povestea regiunii ne poartă în trecutul îndepărtat, având o istorie de pe vremea colonizării romane, mărturie stând castrele Arrubium (localitatea Măcin).

Este membră a Asociaţiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) şi de asemenea are implementat sistemul de management al siguranţei alimentare bazat pe principiile HACCP.

Solul (alcalin cu permeabilitate și drenaj foarte bun), clima (temperatura medie anuală puțin peste 10 grade iar vecinătatea cu Dunărea și padurile atenuează efectele caniculei), soarele (perioada de insolație este mai mare aici, comparativ cu alte zone), toate aceste aspecte contribuie la struguri mai buni, implicit vinuri de calitate.

Soiurile de struguri cultivate sunt atât cele tradiționale cât și soiuri internaționale:  Aligoté, Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească Neagră. Din pepiniere renumite din Franța și Italia au fost aduse soiuri noi, acesta fiind rezultatul unei colaborări de succes. Pentru procesul de vinificare se folosesc tehnologii de ultimă generație și se respectă normele tehnologice europene.

Din soiurile cultivate  sunt obţinute vinuri ce se comercializează şi promovează sub brandurile:  Renatus, Curtea Regală, Tres Rosae, Pelegrin și Trei Brațe.

Vinul Moștenirea este un vin roșu sec, din Fetească Neagră&Băbească Neagră , fiind un vin adus ca omagiu sufletului românilor, creat la 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Gama Trei Brațeare denumire inspirată de la cele trei brațe ale Dunării, fiind un cupaj realizat din trei soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă şi Tămâioasă Românească) din care sunt create  vinuri albe, seci.

Tres Rosale este un vin sec, roze, de cupaj, creat prin îmbinarea a trei soiuri, fiecare adăugând o caracteristică specială: Merlot-ul aduce prospețime și fructuozitate, Cabernet-ul expresivitatea, și Feteasca Neagră echilibrul.

Gama Renatus aduce două tipuri de vin: alb (cupaj realizat din patru soiuri excepționale Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel ce redau un vin complex și prețios) și roșu (în această sticlă se regăsesc patru soiuri de renume:  Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot şi Fetească Neagră, reunite într-o complexitate cu note de vanilie ciocolată amăruie).

Curtea Regală, cea mai bogată gamă, conține 11 tipuri de vin: Sauvignon Blanc Fumé, Muscat Ottonel Dry, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Aligoté (vin alb, sec, premiat cu numeroase medalii de aur și argint în perioada 2014-2018), Chardonnay Demisec, Chardonnay Sec, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Viognier, Merlot.

Gama Pelegrin este completată de vinurile: Merlot Rose, Fetească Regală, Pinot Noir, Riesling Italian.

La Pește este un vin alb, sec, creat pentru pasionații de pescuit și așa cum sugerează și numele se asociază perfect cu preparate de pește și fructe de mare.

Nu doar medaliile și premiile sunt marturii ale calității vinului, dar și faptul că în anul 2011, Crama Măcin a devenit pentru prima dată distribuitor al Casei Regale a României.

Pe mai departe, viziunea Cramei Măcin este să facă cele mai bune și calitative vinuri din zonă, în care pun suflet, pasiune și bucurie.

 

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă