VIE VIN VȊNJU MARE

 

                                             VIE VIN VȊNJU MARE

 

          Această zonă viticolă face parte din regiunea Dealurile Munteniei și Olteniei, fiind situată în județul Mehedinți. Climatul este continental temperat, ușor mediteranean, vița-de-vie ocupând colinele din partea Sudică. Solurile au și ele caracteristici favorabile, fiind predominant brune și brun-roșcat de pădure.

          Podgoria Vie Vin Vînju Mare, a fost înființată pe 240 de hectare de plantații de viţă-de-vie, în podgoria Plaiurile Drancei, de către acționari români, cu scopul de a produce vinuri roșii de cea mai înaltă calitate. Apoi, pentru atingerea acestui obiectiv, a fost achiziționat centrul de vinificație din Vînju Mare, modernizat și retehnologizat cu utilaje moderne din oțel inoxidabil ce permit prelucrarea, producerea și păstrarea vinurilor în condiții de calitate la standarde internaționale.

          Domeniul este format din 4 ferme proprii ( Oreviţa, Bucura, Nicolae Bălcescu şi Poroiniţa), iar vinurile sunt produse doar din strugurii atent cultivați și selecționați aici.

          Prelucrarea primară a strugurilor, fermentația și păstrarea vinurilor se realizează în utilaje și rezervoare din oțel inoxidabil cu temperatură controlată.

          Soiurile de struguri care se găsesc în podgorii sunt atât soiuri autohtone (Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), cât şi internaţionale (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Italian Riesling şi Chardonnay).

          Vinurile propuse de această cramă sunt distribuite în 4 game: Gama – Prince Vlad, Gama – 5 Motive,  Gama – Domeniile Vînju Mare, Gama Bag in Box – Vinul Casei.

          Gama - Prince Vlad cuprinde vinuri realizate din soiurile: Cabernet Sauvignon (cu arome tipice de fructe negre de pădure, fructuos, curat, robust, are un buchet intens ce se dezvoltă în timpul învechirii în sticlă), Merlot ( acest vin dezvoltă o aromă catifelată de zmeură, afine, mure, dar și aroma de vanilie a lemnului de stejar, iar gustul este suplu, rotund și catifelat) şi Fetescă Neagră (un vin deosebit ce combină arome de prune negre, fructe negre de pădure cu nuanţe de condiment; este un vin elegant, fin, catifelat, dar și corpolent).

          Sunt vinuri vechi ce au fost premiate. Se adresează cunoscătorilor și iubitorilor de vinuri roșii remarcabile. Modul de ambalare este unul clasic, cu dopuri de plută naturală și etichete atent create pentru a pune în valoare înalta clasă a acestor vinuri.

          Gama – 5 motive  este compusă din vinuri albe, roze și roșii, demiseci-demidulci, pentru toți cei care vor să se bucure de un pahar de vin în fiecare zi, cu diverse ocazii. Au un mod clasic de ambalare, în sticlă Bordolessa, cu un concept nou şi original  pentru etichete.

          Din această gamă descriu următoarele vinuri: Tămâioasă Românească – un vin cu arome de citrice, un gust echilibrat între aciditate și conținutul de zahăr ce face să se mențină prospeţimea aromelor chiar și după 3-4 ani; Roze – conţine arome intense de fructe roșii, cu un gust suplu, foarte rotund și aciditate proaspătă; Merlot – vinul are un parfum delicat datorită  aromelor  de zmeură, afine și mure sălbatice, dar în același timp un gust fin și corpolent, fiind echilibrat de taninurile fine, dar ferme.

          Gama – Domeniile Vînju Mare este compusă din vinuri albe, roze și roșii, cu un mod de ambalare clasic și etichete cu o prezentare deosebită. Din această gamă fac parte: Merlot (un vin elegant, cu note fine de fructe negre de pădure, echilibrat și armonios), Roze „Vinul Principelui” (reprezintă îmbinarea perfectă între vigoarea de la Fetească Neagră și eleganța dată de Pinot Noir, prezintă arome intense de fructe roșii și un gust rotund proaspăt), Tamâioasă Românească (conţine note delicate de trandafir, litchi, cu un gust proaspăt, având un final lung, dominat de o persistență gusto-olfactivă), Riesling Italian (un vin fructuos, cu o compoziție armonioasă).

          Gama Bag in Box – Vinul Casei

          Bag-in-box (pungă în cutie) este o metodă relativ nouă care constă într-un sac de polietilenă introdus într-o cutie de carton. Sacul este steril, dotat cu un robinet din plastic care se scoate din cutie printr-un loc special prevăzut. Această tehnologie prezintă avantaje precum: reciclarea, nu permite oxidarea vinului, vinul se menține proaspăt și după deschidere.

          În acest mod de ambalare se găsesc toate vinurile albe, roze, roșii din categoria IG (indicație geografică sau vinuri de masă).

          Certificările obținute confirmă respectarea cerințelor standardelor internaționale: SR EN ISO 9001:2008; SR EN ISO 14001:2005; SR EN ISO 22000:2005.

          În plus, de-a lungul timpului, calitatea deosebită a vinurilor obţinute în aceste podgorii a fost confirmată și prin numeroasele distincţii începând cu Expoziţia Economică de la Bordeaux din 1898 (Medalie de Aur), Diploma de Onoare pentru vinuri roşii de Oreviţa şi Golul Drâncei.


Postare mai veche Postare mai nouă