VIILE METAMORFOSIS

VIILE METAMORFOSIS

Este o poveste de familie începută cu emoție și curaj în anul 2001 când Giancorrado Ulrich (președintele Vitis Metamorfosis), impresionat de vinurile din România, a adunat în jurul său profesioniști pentru a demara începerea punerii bazei cramei. I s-au alăturat Marchizul Antinori (a cărui familie are o istorie de peste 600 de ani în producerea vinului) și John Halewood, apoi enologul Fiorenzo Rista.

Pentru cultivarea viilor Metamorfosis au fost selectate cele mai bune terenuri din zonă. Crama este poziționată strategic pentru a deservi cele 3 zone viticole: Via Colţul Pietrei, Via Marchizului, Via Valea Seacă, acest lucru fiind benefic pentru timpul scurt de transport al strugurilor la cramă, în timpul recoltării.

Pe o suprafață de 15 hectare se cultivă struguri ecologici din soiuri precum: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Fetească Regală şi Fetească Albă. Primele vinuri Eco Viile Metamorfosis din aceste recolte au fost lansate în anul 2014.

Din aceste soiuri sunt create vinuri cu personalitate, ce au fost apreciate cu medalii pentru calitatea şi caracterul lor:

Cantvs Primvs – a fost lansat în anul 2009 fiind și primul vin creat, de aici și numele său pe etichetă scris cu cifre romane; inițial doar din soiul de Cabernet Sauvignon, apoi și din Fetească Neagră pentru a arăta calitățile deosebite ale acestui soi roșu autohton.

Via Marchizului este o gamă creată din soiuri de struguri cultivate în via Marchizului (pe Plaiul Viticol Fințeşti – zona ce l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să achiziționeze această suprafață). Această gamă cuprinde două vinuri create din soiurile Pinot Noir și Neagru de Drăgășani.

Via Colțul Pietrei – gamă ce poartă numele viei de unde sunt culese soiurile ce alcătuiesc gama; de aici sunt selectați struguri de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah pentru crearea celor 3 vinuri ce compun gama.

Gama Viile Metamorfosis este alcătuită dintr-o selecție de soiuri tradiționale, ce sunt puse în valoare fie individual, fie în cupaje. Gama e alcătuită din vinurile: Cabernet Sauvignon 2015 (etalează arome de fructe negre, pâine prăjită și note de piper), Fetească Albă & Sauvignon Blanc 2018 (aroma sa este formată dintr-un amestec de citrice, piersici și flori de salcâm), Fetească Neagră 2017 (vin cu o culoare intensă ce oferă arome plăcute de cireșe negre și prune, completate de note condimentate și ușor afumate), Merlot 2015 (aromele intens fructate sunt completate de notele de condimente), MUSCAT OTTONEL & TAMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ ECO 2017 (aroma olfactivă e puternic fructata și compleatata de aroma de flori de trandafiri), Pinot Noir 2017 (dezvăluie arome clasice de fructe roșii, în special vișine), Rosé 2018 (creat din doua soiuri, Merlot și Syrah, vinul dezvăluie arome delicate de fructe roșii, cireșe și căpșuni).

Nu în ultimul rând, nu poate rămâne nemenţionat faptul că se poate face un tur al complexului și degustări, iar site-ul propune și alăturarea la un Club de vinuri, unde membrii se înscriu gratuit și beneficiază de avantaje considerabile precum: reduceri, acces preferențial la anumite produse, invitații la petreceri exclusive, degustare de vinuri gratuită la cramă, o singura data pe an.

 

 


Postare mai veche Postare mai nouă